Ako si vybavím rodičovský príspevok na druhé dieťa?
dobry den,mam syna bude mat dna 7.6.2014 2roky a som tehotna v 5 mesiaci chcela by som sa opytat lebo ja som byvala v Bratislave aj prveho syna som tam porodila v Petrzalke a teraz byvam u frajera blisko Levic a som tu prechodne prihlasena ze ci mozem chodit tu v Sahach na urad prace a co si mam povibavovat.
@katy2 a u nas na dedine sa dostava 13 eur za prefotenie tehotenskej knizky neviem ci by som aj ja dostavala a neviem ci som v hmotnej nudzi,lebo neviem na zaklade coho by som mala byt.
@evickachristianko na prispevok od obce sa musis spytat na miestnom urade.... na hmotnu nudzu na UPSVARe a este som zabudla, ze mas narok na prispevok pri narodeni dietata a na rodicovske pridavky, tiez na UPSVARe:
http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...
@katy2 ja som vam to zle napisala ja som mala namysli ze ak som tehotna a nejsom prihlasena tu kde byvam v ipelskom sokolci ale v ba tak ci mozem si na urad tu v Sahach lebo svagrina mi hovorila ze na urade si mam prefotit knizku tehotensku a budem dostavat 13 eur,a dnes som volala na urad do ba a povedali mi ze to musim zavolat na cislo ci som v hmotnej nudzi..
najjednoduchsie bude zastavit sa na urade v sahach a uvidis co Ti povedia

@evickachristianko v podstate nemusis vybavovat nic... predpokladam, ze na matersku narok nemas... teda, doberies rodicovsky na prve dieta - tesne pred dovrsenim troch rokov prveho dietata pojdes na UPSVAR s rodnym listom druheho dietata a poziadas o pokracovanie v poberani rodicovskeho prispevku na druhe dieta a vypytas si potvrdenie o tom, ze nadalej poberas rodicak - pre zdravotnu poistovnu.... To je vsetko... teda teraz nemusis riesit vobec nic....