icon

Ako správne formulovať odvolanie na nepriaznivý zdravotný stav dieťaťa?

mirus1989
14. nov 2024

Dobrý deň, ja by som sa tu chcela spýtať hlavne mamičiek čo majú choré detičky napríklad autizmus, mentálnu retardacia a podobne ...Mám dcérku má 4 roky a má všetky tieto poruchy a k tomu ešte aj poruchu vyvoja a reči,boli sme s ňou u psychiatra hneď nám napísal tieto diagnózi ešte k tomu máme že nesmie cestovať, a keď mi pôjde do škôlky má mať špeciálnu starostlivosť,mám 6 detí toto jedno je iné nikdy som také niečo nevybavovala tak som si podala o predĺžení rodičovskeho príspevku do 6 rokov,ale dnes mi prišiel papier že nám to neschválili pretože dieťa nemá dlhodobo nepriaznivý stav ja nerozumiem tomu keďže ja sa naozaj v takýchto veciach nevyznám,ale myslím si že keďže naozaj máme takéto problémy tak nato narok máme, pretože v našej dedine poznám mami, ženy ktoré deti nemajú takého poruchy a poberaju takúto davku nerozumiem tomu čo na tej posudkovej robia podľa čoho to posudzujú,osobne poznám mamičku ktorá dieťatko je zdravé len ma cumel a bolo plienkovane a dostali to tak nerozumiem tejto logike prečo choré naozaj choré dieťa nemá narok podľa nich na ten príspevok.Tak neviem čo ďalej mám robiť dovolanie nám neprišlo nemám to ani v tom papieri napísané ale určite pôjde manžel za advokátom aby sa niečo vymyslelo ...viete mi prosím poradiť ako postupovať alebo či naozaj na to taketo choré deti ktoré majú autizmus poruchy nemajú nárok?lebo ja už naozaj neviem fakt. Ďakujem vopred za každú odpoveď

Strana
z3
luccija
15. nov 2024

@mirus1989 skús si nájsť na stránke návšteva lekára, alebo top doktor detského neurológa za poplatok, lebo si myslím, že inak budeš čakať mesiace, alebo vycestuj do Bratislavy.Potrebujes hlavne zmeniť pediatra pre dcéru je logopedia a iné vyšetrenia, aby si vedela ako s ňou pracovať potrebné ako soľ.Kamaratka má dievčatko v 4 r nerozprávala teraz má 8 r a chodí do školy s asistentkou, mala predpripravny ročník teraz je v prvom ročníku, ale veľa chodili na logo, neurológ, psychológ, psychiater centrum pre deti s autizmom...teraz máš najlepší vek na to, aby ste začali a napredovaní
Podľa mňa ti dosť poškodila ta veta, že odporúčajú škôlku s asistentom ..dopln správy od neurologa a ostatne

alkoholik
15. nov 2024

@mirus1989 Zial neda mi sa este nevijadrit.
V prvom rade dakujem "snazilke" ktora nahlasila komentar ( ktory nikoho neurazal ,nebol vulgarny) ale " admin " ho aj tak vymazal. Super aspon vieme ze to tu niekto spravuje...
Strikovanie bolo myslene v tom zmysle ze mate uz 6 deti a neviete zaklady. Zial ano ani sa necudujem ze sa kvam na urade po telefone spravali tak ako sa spravali. A zaujima ma uz len jedna vec: kam chodilo vasich dalsich 5 deti k lekarovi ? Myslim ze vam tu dali niektore uplne presny recept co mate robit. ( Snad Vam to pomoze myslim to v dobrom pre upresnenie) Zial ano k odbornikom sa caka mesiace ( aj my sme cakali). A klobuk dole pred niektorimi ( nickmi) za pomoc pani ze nahradzate pracu nasho zhniteho systemu ludom ktori to potrebuju.

floren
2. dec 2024

@mirus1989 mne tiež zamietli a to má drobec 7diagnoz. Konečne som ho dostala na terapie, 2*týždenne biofeedback, 1*týždenne psychológ v CPP, 1*týždenne špeciálna pedagogička a 1*týždenne logoped. Teraz čakám na oficiálne rozhodnutie a potom sa odvolam. Ešte k tomu má poruchu imunity, pfafa a astmu, čo si diagnózy v zozname na predlzeny rodičovský. A keď vidím na ake diagnózy dostali v okolí rovno na tri roky,tak mi od zlosti do revu.

Strana
z3