Ako vyrátať druhú materskú z provízií?
Ahojte som na rodičovskej dovolenke a za minuly rok som poberala provizie z firmy ,mam vyplatne pasky.som znovu tehotna .
otázka :aka bude materska ak moja prva bola dobra suma ,no teraz neviem..Viete mi poradiť?Ďakujem
@lusinda876 platíš odvody do SP z provízií? Ako vyzerá taka páska z provízií?
@zalka vsetko sa plati
@lusinda876 aj ZP Aj nemocenske
@lusinda876 zmluva ti stále trva? Trvala viac ako 270 dní?
Kedy vznikla? Dátum.
@lusinda876 zmluva ti stále trva? Trvala viac ako 270 dní?
Kedy vznikla? Dátum.
@zalka vznikla 1.8.2020 ano trva
@zalka vznikla 1.8.2020 ano trva
@lusinda876 tak potom MD bude ratana z príjmov od 1.1.25 do 31.12.25
@lusinda876 tak potom MD bude ratana z príjmov od 1.1.25 do 31.12.25
@zalka 100€ mi vyslo priemer je to mozne?
@zalka 100€ mi vyslo priemer je to mozne?
@lusinda876 chodilo mi v priemere 100€
@lusinda876 chodilo mi v priemere 100€
@lusinda876 áno je to možné... Materská je 75% z priemernej hrubej mzdy...
@lusinda876 áno je to možné... Materská je 75% z priemernej hrubej mzdy...
@zalka ja som mala prvu matersku 1500€ spolu2000€ teraz som zistila ze to je retazovy porod a ak je to z toho isteho zamestnania nemoze byt materska nizsia ale dakujem
@zalka ja som mala prvu matersku 1500€ spolu2000€ teraz som zistila ze to je retazovy porod a ak je to z toho isteho zamestnania nemoze byt materska nizsia ale dakujem
@lusinda876 nižšia nemôže byť len za predpokladu,že sa vychádza z pravdepodobného vymeriavacieho základu. Pokiaľ máš za predchádzajúci rok dosiahnuté vymeriavacie základy, počíta sa z nich a nejde o reťazenie
@lusinda876 moze byt nizsia, ked si mala prijem a odvody do SP. Retazova materska je vtedy, ak si medzi materskami nemala ziaden prijem a zaroven ziadne odvody do SO
@lusinda876 nižšia nemôže byť len za predpokladu,že sa vychádza z pravdepodobného vymeriavacieho základu. Pokiaľ máš za predchádzajúci rok dosiahnuté vymeriavacie základy, počíta sa z nich a nejde o reťazenie
@anonym_d37955 * opravujem nie SO ale SP
@lusinda876 moze byt nizsia, ked si mala prijem a odvody do SP. Retazova materska je vtedy, ak si medzi materskami nemala ziaden prijem a zaroven ziadne odvody do SO
@patta89 je to zahada volala som aj do SP a tiez mi tak povedali ze pravdepodobny vymer budu pytat tak asi sa necham prekvapit ze ako lebo kazdy inak vravi
@patta89 je to zahada volala som aj do SP a tiez mi tak povedali ze pravdepodobny vymer budu pytat tak asi sa necham prekvapit ze ako lebo kazdy inak vravi
@lusinda876 záhada je to,že ak si na rodicaku a máš prerušené sociálne poistenie, prečo máš na výplatnej páske odvody. Pretože ak máš celý predchádzajúci rok prerušené poistenie, pýta sa PMVZ a vtedy by platilo,že nasledujúca materská nesmie byť nižšia ako predchádzajúca
@patta89 tie provizie su z toho isteho TPP mame to tak urobene ak uzatvoris klienta tak ti hudu chodit provizie napr po dobu 3 roky ak je zmluva na tri roky
@lusinda876 záhada je to,že ak si na rodicaku a máš prerušené sociálne poistenie, prečo máš na výplatnej páske odvody. Pretože ak máš celý predchádzajúci rok prerušené poistenie, pýta sa PMVZ a vtedy by platilo,že nasledujúca materská nesmie byť nižšia ako predchádzajúca
@anonym_d37955 ved preto to riesim ze vlastne ako to vychadza
@lusinda876 aj ZP Aj nemocenske
@lusinda876 určite je to nemocenské poistenie? Nie úrazové?

@lusinda876 platíš odvody do SP z provízií? Ako vyzerá taka páska z provízií?