icon

Ako žiadať o predĺženie rodičovského príspevku?

derna
7. jan 2025

Dobrý deň idem sa opýtať, keďže mi dieťaťa dovŕši 3 roky v júni , no do školky ju ešte nedám nakoľko nesplna určite podmienky , čo sa týka aj plienok, či cumla či samoobsluhy . Zostala som celkom zaskočená či mi vlastne predĺžia rodičak? Ako sa to prosím Vas rieši? Musím mať zamietnutu žiadosť? Alebo ako to riešiť? Ďakujem nemám s tyn skúsenosti mám prvé dieťa. Ďakujem za každú radu

Strana
z2
belllinka
7. jan 2025

@suzy2508 máš pocit, že 2 učiteľky majú pri 25-tich deťoch čas, každé jedno obliekať? Pomôcť pomôžu, ale nie komplet oblečenie. Tak začni s ním trénovať už teraz.

darina77
7. jan 2025

@derna moja mala tiež dlho cumel, ale do škôlky sa ho hanbila priniesť , takže s ním nebol žiadny problém

derna
autor
7. jan 2025

@nikpa no nie niesom na to pripravená mne to príde úplne psycho také podmienky mať 🤷‍♀️ nemám teraz na silu decko tlačiť a sto krát vyzliekať lebo sa zle oblečie a ja chcem aby sa obliekla tak ako má ??? Nepríde ti to troška choré ? Mne áno 🤷‍♀️ mám teraz začať tlačiť na dieťa lebo je troška pomalša ako tvoje či čo 🤷‍♀️

zdenkak87
7. jan 2025

Je urcite vela deti co sa v 3 rokoch pri nastupe do skolky samostatne neoblecu a nevyzlecu komplet. U nas napr s tym pomaha ucitelkam aj upratovacka pri tychto najmensich. Ale zas deti sa v skolke extremne rychlo vedia v kolektive ucit veci. Nas ked siel do skolky vedel si obliect/vysliect max spodnu cast odevu a vyzut topanky. Po 2 mesiacoch v skolke zvladne sam obliect/vyzliect boxerky, teplaky, na to sofshellove gate, tricko, mikinu (cez hlavu), ponozky, topanky, rukavice (take tie normalne na prsty), ciapku, sal. Bundu ak mu ju niekto drzi a samozrejme zapnut zips nevie. Ale toto vsetko za necele 2 mesiace bez problemov. Teraz sa mi sam vecer prezlieka do pyzamka, ked ideme von oblieka sa sam len mu podam veci. V oktobri mal 3 roky. Takze skolka vie dieta dost posunut.

derna
autor
7. jan 2025

Boháča aké ste ale múdre🤷‍♀️ tu si človek príde po odpoveď a tu mám skôr múdrosti sveta česť🤦‍♀️🤦‍♀️🤷‍♀️ očividne niekto nepochopil čo znamenajú podmienky kvôli ktorým som není pripravená ja. A hneď ma idete ocudzovat🤦‍♀️ len za to že mám pomalšie dieťa ako máte možno by , mojej malej sa až teraz začal rozmotavat jazyk , konečne viem aj čo sem tam povie či chce, ukáže 🤷‍♀️ ja pevne verím že sa dostane do toho a budee moc nastúpiť do tej škôlky, ale tu sa jedná o podmienky v školke píšete že to majú podmienky oni ktoré mňa zaujímať nemusia toto je najlepšia odpoveď nezodpovednosti🤦‍♀️ keď mám čítať nejaké podmienky tak si ich prečítam a. A máme sa aj tým padom tým riadiť. Takže to znamená že keď mi má dieťa plynulo rozprávať ako píšu, tak hadam im tam nedám dieťa ktoré rozprávať vie len to čo vie a ďalšie základné veci ktoré ma stanovené škôlka ďakujem .

Niektoré pochopili ale ďalšie očividne len radi mudruju😂🤦‍♀️

lienka.7
7. jan 2025

@derna ešte raz, nikto od 3 ročného dietata neočakáva, ze sa komplet oblečie a vyzlečie, chapes to?
Ze ma skolka svoje idiotske podmienky, je iba jej vec. Si pamätám diskusiu, ze nejaká tu písala, že u nej vraj majú podmienku, že sa dieta musí vedieť podpisat👌👎 sa divím, ze nemusí poznať ešte aj veľkú nasobilku (mala je samozrejmostou).
Ale mam taky pocit, ze práve ty doma ostat chceš, či sa mýlim?
A len ta upozorním, ze v zmysle zákona príspevok dostanes len vtedy, ak sa nenájde miesto aj v iných škôlkach v tvojom okolí. Nemusí to byť nevyhnutne iba spadova skolka. Zákon upravili práve kvôli spelulantkam, ktoré si vybavovali neprijatie kvôli tomu, aby nezamestnane brali dálej rodicak len tak. Tak si daj na to bacha, aby si nestúpila z blata do kaluze.

surama
7. jan 2025

@derna Ale cosiii...ved to do Septembra bude pripravena neboj nic 🙂 To je este casu a casu.

derna
autor
7. jan 2025

@lienka.7 ale prečo by som ostať doma mala ja či chcela ja prečo hneď búchas a útočis na mňa ,. Čítaj čo píšem, a na čo som ja není pripravená. Darmo mi tu budeš písať, o podmienkach ktoré sa plnia a neplnia🤦‍♀️🤷‍♀️

derna
autor
7. jan 2025

@lienka.7 veď ja keby mám s ňou ostať doma , len s nejakými pridavkami je to v poriadku, ale radšej si ostanem snou doma v kľude, ako si mám tlačiť ja alebo oni na dieťa🤔🤷‍♀️ja si to neviem jednoducho predstaviť, ja mám jedno dieťa nie 5 aby som vedela ako to ona bude zvládať čo to snou bude robiť, starám sa o ňu sama , nevie sa odomna ani odlepiť .
Ja by som bola rada ak by tam išla , konečne by bola aj pri deťoch, len ma štve a bude štvať ak nedobehneme tie základné veci čo máme ....

nikpa
7. jan 2025

@suzy2508 napísať môžu hocičo ale realita je iná. Ešte som nezažila, že by vyhodili dieťa zo škôlky ako 3 ročné lebo sa nevie obliekať alebo mu treba pomôcť s jedením. Hovorím to z vlastnej skúsenosti ako zamestnanec MŠ a nepracovala som len v jednej. Netreba zase to co píšu pri podmienkach prijatia brať s takým stresom. Proste ak má dieťa vek, nech nastúpi do MŠ, má na to nárok a uvidí sa. Ale stresovať takto popredu trištvrte roka je úplne zbytočné.

nikpa
7. jan 2025

@derna keby si vedela ako išiel môj starší do škôlky 🙈 bol totálne spomalený, ledva chytil lyžicu do ruky, jedine co vedel, topánky si vyzut a teda bol odplienkovany a ešte k tomu ani nerozprával. Keď som si na stránkach škôlky prečítala co ma ovládať, hovorím si, že s nami vyrazia dvere hneď prvý týždeň. Ale nestalo sa. Skúsila som a oplatilo sa. Nezatracuj to hneď.

lienka.7
7. jan 2025

@derna pripravená ma byt tvoja dcéra. Ta ide do skolky. Ty ideš do prace. Predpokladám, že obliecť sa vieš a plienky nemáš 😉

mondolina
7. jan 2025

@derna
môžeš ostať doma bez prídavkov. resp. štát bude za teba platiť len odvody. ak sa nahlásiš ako osoba, ktorá sa stará o dieťa do 6 rokov.
máš aj prácu?

suzy2508
7. jan 2025

@nikpa to sa dobre číta, tak snáď to bude všetko okej. Ja s tým úplne súhlasím, že dieťaťu treba kolektív a vie tam lepšie napredovať možno, než so mnou doma, ja mu nebudem vedieť nahradiť rovesníkov. Naozaj rada by som ho tam dala, ale tiež ma tie podmienky zmiatli. Vždy som si myslela, že pre niečo ich tam napísané majú. Bez plienky mi bolo samozrejmé, ale tie ostatné veci ma rozsekali 😁 však času ešte dosť, pocvičíme, prinajhoršom pôjde do súkromnej od pol roka.

aurora33
7. jan 2025

@derna preco mám skôr pocit, že ty ani nechceš aby šlo dieťa do škôlky, len by si rada sedela s dieťaťom doma a vyhovárali sa na plienky a cumel do jej 6 rokov?

katulienocka999
7. jan 2025

@derna u nás boli tiež podmienky ako plienka, vedieť hovoriť, samé sa obliecť...jasne,ze nevedia hneď všetko..ale problém to nie je vôbec.. pri takych malých deťoch vedia, že nie sú 100% napr aj v tom obliekaní a detičkam pomahaju. Nášmu tiež s niektorými vecami na začiatku pomohli a potom zaucinkoval aj dav a p. učiteľky, to co nevedel obkukal od spolužiakov a do mesiaca od nástupu sa toľko naučil co doma dlhodobo bojlotoval...a aj rozprávať, dôležité bolo vedieť povedať ohľadom wcka,zvyšok prišlo samo pri niektorých co nevedeli rozprávať...nerobila by som ešte v januári takú tragédiu z toho 🙂

januska12323
7. jan 2025

No daj aké podmienky má tá tvoja škôlka, neverím, že čakajú od najmladších to čo si ty myslíš.

Strana
z2