icon

Ako získať materské po rodičovskom príspevku?

patas011
Včera o 15:59

Dobrý deň, je tu prosím niekto, kto pracuje v Sociálnej poisťovni alebo niekto kto sa vyzná v týchto veciach a bol by mi ochotný poradiť s mojou situáciou ohľadom rodičovského a následnej materskej?

basska_b
Včera o 16:43

Ja som už na štvrtej reťazovej materskej, takže dá sa plynule takto prejsť, najmä ak pracovný pomer stále trvá. Ale inak veľmi.ochotni sú aj na hotline Soc.poistovne, ak potrebuješ fakt fundovanu radu

petamich
Včera o 19:08

Skus polozit otazku, je tu celkom dost zien, ktore vedia poradit.

patas011
autor
Dnes o 05:12

Ide o to, že prac. pomer mi trval od začiatku Marca 2024 do konca Marca 2025.
1. Apríla 2025 som nastupila na materskú, momentálne poberám rodičovský príspevok avšak som opäť tehotná a predpokladaný termín pôrodu mám 21.10.2026.
Moja otázka je, či je možné ešte nejako zachrániť materskú, poprípade aj tehotenské ak by som sa zamestnala?

petamich
Dnes o 11:47

Ak by si sa teraz zamestnala, tak cisto teoreticky na tehotenske by si mala narok, lebo podmienku 270 dni nemocenskeho bude splnena este zo stareho PP (kedze sa sleduje pocet dni nemocenskeho za posledne dva roky od vzniku naroku na tehotenske = 13 tyzden), na matersku by odhadom malo chybat mozno 100 dni, takze tam by sa trebalo zamestnat a do porodu stihnut nazbierat 270 dni, tam bude sledovane obdobie 10/2024 az 10/2026 orientacne a tym padom cast dni este zo stareho PP a zvysok treba nazbierat.

Ale urcite si treba zavolat do Socialnej poistovne, kolko mas dni, aby si si to vypocitala.