Ako získať najvyššiu materskú dávku ako nezamestnaná?
Ahojte. Potrebujem poradiť . Snažíme sa o bábätko . Som nezamestnaná a za posledné dva roky som nerobila. Prosim , len to neriešte , proste som nemusela. Moja otázka znie. Ak sa nám teraz zadarilo a otehotnela som, aký je postup aby som dostala najvyššiu možnú materskú ? Skúšala som cez ,,AL,, tá mi poradila ze najlepšie bude, ak sa teraz zamestnám aspoň na 3-4 mesiace, a potom si platím zdravotnú aj sociálnu tu maximálnu výšku co sa dá . Je to pravda ? Prosim ohladom prace ma nesúďte!
Mne sa niekedy zdá, že takéto príspevky su vymyslene. Či to fakt ľudia až takto špekulujú?
@blackcat8885 občas je správne Á , no väčšinou Bé,,Bé,Bé,Bé 😁😁😁
270 dní pred porodom musíš byť nemocensky poistená. Ak si uz tehotna ,tak ti to nevychádza. Takže sa zamestnaj najskôr a az potom sa snažte. A potom keď tak si popri práci doplácaj ešte do sociálnej. Ale ak si doteraz nepotrebovala peniaze tak to nemysis vôbec riešiť. Dostávať budeš aj tak okolo 400e mesačne. Samozrejme až po porode .
@zuzi0911 popri praci sa do socialky doplacat neda, bud je zamestanana alebo dobrovolne poistena, neda sa oboje
@zuzi0911 popri praci sa do socialky doplacat neda, bud je zamestanana alebo dobrovolne poistena, neda sa oboje
@maranta_leuconeura aha,tak toto som nevedela .
Ospravedlňujem sa
@0zne925 no vsak tiez nepokladam za rozumne, ze hned po VS ci pocas sa plodi, vo velkom, lebo nie je nic horsie ako vypadnut z kolobehu. a nemat ziadnu prax plus male dieta na krku, bola si sa pozriet kolko mladych matiek je na urade prace?
smutne.
@anonym_2a7fdf boli ste sa pozrieť, koľko “starších” žien je v centrách asistovanej reprodukcie? Myslím, že by bolo lepsie keby sme sa navzajom podporovali a nie sa anonymne hejtili na internete..
to, že mladá žena otehotnie neznamená, že nebude nikdy pracovať ani mat kariéru 🤦♀️
@anonym_2a7fdf nie som zástanca špekulácií. Ale ako konkrétne kvôli tomuto trpia iní? Kontroly sú v poriadku, tým nikto netrpí, ak má všetko v poriadku. Kontrol nie je potrebné sa obávať, ak sa všetko deje v zákonných medziach. A ona ak si bude platiť sama dobrovoľné odvody do SP, nech si platí. Nikto kvôli nej trpieť nebude.
@melanta Ako tymito spekulaciami trpia ini? Asi tak, ze sa na to musime vyskladat my ostatni a to vyssou dph, vyssimi odvodmi, znizenim danoveho bonusu, mimochodom, co bola asi jedina spravodliva vec. Nerozumiem ani tym tehotenskym davkam, otcovskym dovolenkam, prispevkom na hypoteku,... a potom konsolidujeme. Ked vidim na vyplatnej paske, kolko odvadzam tomuto statu mesacne, tak sa mi chce plakat. Cize takto sa nas to pracujucich tyka.
@anonym_2a7fdf boli ste sa pozrieť, koľko “starších” žien je v centrách asistovanej reprodukcie? Myslím, že by bolo lepsie keby sme sa navzajom podporovali a nie sa anonymne hejtili na internete..
to, že mladá žena otehotnie neznamená, že nebude nikdy pracovať ani mat kariéru 🤦♀️
@0zne925 pozri ak ludia nemaju na to aby si robili deti, nech si ich nerobia. potom len vynmyslaju co vsetko od statu ako co najviac ziskat. to mi koser nepride. aj 20rocne maju problem ostat tehotne, nie len 40tnicky. takze tolko k tomu. ja nepodporujem spekulacie a ked niekto planuje rodinu a nema nic nasetrene mi zodpovedne naozaj nepride.
@anonym_autor al ti poradil super vec ale tá bola aktuálna v roku 2008 keď som bola tehotná aj ja.ano vtedy to platilo ale dnes už nie.zial s tým nevybabres keď si posledné obdobie nepracovala
Ahojte, mám tip ako si lepšie nastaviť materskú, ak niekto rieši, rada poradím alebo prepojím.“
Ahojte, mám tip ako si lepšie nastaviť materskú, ak niekto rieši, rada poradím alebo prepojím.“
@kuukiiss napis verejne, ci chces na tom ryzovat? Najlepsi je v tomto Jozef Mihal a radim na svojom fb aj zadarmo alebo s knizkou za 10 € komolet informacie
@kuukiiss napis verejne, ci chces na tom ryzovat? Najlepsi je v tomto Jozef Mihal a radim na svojom fb aj zadarmo alebo s knizkou za 10 € komolet informacie
@maranta_leuconeura prosím, bez útokov. Verejne sa to nedá, keďže každá situácia je individuálna. Stačí mi napísať, je to samozrejme bezplatné
@maranta_leuconeura prosím, bez útokov. Verejne sa to nedá, keďže každá situácia je individuálna. Stačí mi napísať, je to samozrejme bezplatné
@kuukiiss preco by sa nedalo? Ked verejne niekto napise svoju situaciu. A okrem toho si napisala ,,ahojte, mam tip ako si lepsie nastavit..." Som myslela, ze ten tip je nejaky vseobecne platny.

270 dní pred porodom musíš byť nemocensky poistená. Ak si uz tehotna ,tak ti to nevychádza. Takže sa zamestnaj najskôr a az potom sa snažte. A potom keď tak si popri práci doplácaj ešte do sociálnej. Ale ak si doteraz nepotrebovala peniaze tak to nemysis vôbec riešiť. Dostávať budeš aj tak okolo 400e mesačne. Samozrejme až po porode .