Ako získať predĺžený rodičovský príspevok pri škôlkarských problémoch?
Ahojte maminy, je tu niektorá taká mamina ktorá riešila v škôlke zlú adaptáciu a psychické problémy dieťaťa? Ide o to ,že ja som od mája len na prídavkoch, malá mi navštevuje MŠ od septembra, no nakoľko mi tam absolútne nič nezje , ani na wc nechce chodiť od nástupu ( ani doma) je nervózna, uplakana , agresívna atď dali mi ju len na 3.5 hod denne do odvolania, ja teda nemám žiadny príjem a nemôžem ísť ani do prace, chcela by som požiadať teda o predĺžený rodičovský príspevok, kôli nepriaznivému zdravotnému stavu dieťaťa, ku psychologičke sme už objednaný, čo všetko potrebujem na to , aby som mohla požiadať o ten predĺžený rodičovský príspevok? Na 60€ prídavkoch mesačne už dlho nevydržím, nakoľko úspory dochádzajú...
@anonym_2cf4b7 možno keby si učiteľky robili svoju prácu, aj matky by mohli pracovať.
@anulik12 Toto je pravda....
@dominikanika24 myslím že na toto nedostane ani diagnózu ani predĺžený rodičovský. Správa od psychológa ti stačiť nebude. Ja by som hľadala prácu na polovičný úväzok v tescu - od rána od 6 do 10. Ráno nech do škôlky vodí dieťa otec, ty si po šichte pojdes po dieťa. Prípadne môžeš ísť aj večer keď príde muž z práce. Tesco je otvorené do 10.
@anonym_52d0eb Otec sa nezaujíma a na malú som úplne sama. Keby má kto byť s malou pracujem od apríla, ako mi skončil rodičak.
Prípadne čo najskôr k tej psychologičke choď a nech pre pani učiteľky napíše správu ako majú s ňou pracovať oni v škôlke. A s týmto 'poucenim pre pani ucitelky' by som sa odvolala u zriaďovateľa proti tým 3,5hod. Škôlky by si mali zvykať. Veď škôlky majú byť čoskoro povinne pre všetky deti od 3r. Nebudú môcť nikoho už len tak posielať nech sú deti doma
@anonym_52d0eb Presne toto som aj urobila. Ďakujem za radu.
@dominikanika24 ty mas nepriaznivy stav, ale financny. pytam sa ako moze jeden clovek takto fungovat, a pochybujem ze ti to vystavia, preto ze ty nemas peniaze.treba pracovat. tak sa to vola, praca.
@anonym_4d0ffb Vy fakt nieste normálna.... nikde som nenapísala, že nemám peniaze a pracovať som nemala ako,treba čítať s porozumením a nie ma tu urážať a robiť zo mňa sociálny prípad 🤦♀️ určite máte Vy na účte milióny a ste schopná po rodičaku, čo je almužna byť 3 roky doma s dieťaťom a platiť všetko z úspor, keď ste na dieťa sama bez muža však?
@dominikanika24 a je to normalne, aj moja malo cikala, kakala len doma, a malo jedla. tak laskavo nehladaj problem kde nie je, hej?
aj moja bola agresivna ale mala to z unavy, neskutocne tazko sa adaptovala ale poviem dalsie zazracne slovo , CAS. vsetko chces cas.
@anonym_4d0ffb Ja nehľadám problém, kde nieje...neviete podrobnosti ,tak sa zdržte týchto nežiadaných odpovedí. Nebudem dieťa týrať v škôlke ak má veľmi zlú adaptáciu, ktorá je už za hranicami , len preto lebo musím ísť pracovať. V prvom rade riešim Dieťa, lekárov, škôlku, úrady a až na poslednom mieste je práca. To že nemá v karte diagnózu, ešte neznamená, že žiadnu nemá. Pýtala som sa kam snou ísť, pretože úspory dochádzajú a na prídavkoch sa fungovať dlhodobo nedá, ja si zarobiť viem,ale nie keď potrebuje dieťa celodennú starostlivosť a som naň sama. Trochu empatie by Vám nezaškodilo....
@dominikanika24 to dieťa je tvoja vizitka za tie 3 roky čo si s nim bola doma, prečo si ho lepšie nepripravila na škôlku a zvládanie stresu? Prečo to iné deti zvládli? Tebe predĺžený rodicovsky nepatrí. Ešteže ho schvaľuje posudkovy lekár na základe konkretnej diagnózy 😉
@anonym_b3e598 preto to iné deti zvládli, lebo každé dieťa je iné a mozog dozrieva inak. Na všetko bola pripravená ,stres jej nerobil problém,všetko začalo v škôlke. A Predstavte si ,že mi predĺžený rodičak patrí a dokonca schválený na prvý krát....nebudem tu rozpisovať celú kartu malej. Pýtala som sa na rady kam najskôr s ňou ísť, ak by bol nejaký zdravotný problém. Nepotrebujem tu čítať poučanie, lebo VY ste "dokonalá " a svoje dieťa máte taktiež dokonalé, ktoré zvláda všetko ihneď. Mám tu z niektorých odpovedí naozaj dosť 🤦♀️
@anonym_b3e598 preto to iné deti zvládli, lebo každé dieťa je iné a mozog dozrieva inak. Na všetko bola pripravená ,stres jej nerobil problém,všetko začalo v škôlke. A Predstavte si ,že mi predĺžený rodičak patrí a dokonca schválený na prvý krát....nebudem tu rozpisovať celú kartu malej. Pýtala som sa na rady kam najskôr s ňou ísť, ak by bol nejaký zdravotný problém. Nepotrebujem tu čítať poučanie, lebo VY ste "dokonalá " a svoje dieťa máte taktiež dokonalé, ktoré zvláda všetko ihneď. Mám tu z niektorých odpovedí naozaj dosť 🤦♀️
@dominikanika24 A v 6-tich si vybavíš opatrovateľský, aby si zase nemusela pracovať?
@dominikanika24 na toto predĺžený RP nedostaneš ani náhodou. Akoze nehnevaj sa, ale toto je sila.
Predĺžený RP nie je na to, zecsi tvoja nevie zvyknúť na skolku. To by ho poberalo 98% matiek.
@dominikanika24 na toto predĺžený RP nedostaneš ani náhodou. Akoze nehnevaj sa, ale toto je sila.
Predĺžený RP nie je na to, zecsi tvoja nevie zvyknúť na skolku. To by ho poberalo 98% matiek.
@anonym_7308f4 Už dostala 🤦
@dominikanika24 v 6tich jej zázračne dozreje mozog?
@anonym_4fe2ca vidim už. No sila
@dominikanika24 nie, nepatrí ti. Ďalšia co ma decko nepripravene na skolku a len chce ďalej cucat stat.
Ako ti napisali, dúfam, ze v 6. Rokoch budeš vybavovať OP, lebo vsak nemáš peniaze. Hnus toto.
@dominikanika24 nie, nepatrí ti. Ďalšia co ma decko nepripravene na skolku a len chce ďalej cucat stat.
Ako ti napisali, dúfam, ze v 6. Rokoch budeš vybavovať OP, lebo vsak nemáš peniaze. Hnus toto.
@anonym_7308f4 nemajte obavy, clovek co na predĺžený rp nema nedajú len tak. Pani vam nemusi vešať na nos kazdy zdravotný problém dietata
@dominikanika24 A v 6-tich si vybavíš opatrovateľský, aby si zase nemusela pracovať?
@anonym_4fe2ca Jasné celý život budem sedieť doma na riti 😂🤦♀️ zdržte sa radšej komentovania ako písať takéto kraviny....
@anonym_7308f4 Nieje to preto ,že si nevie zvyknúť na škôlku....🤦♀️
@anonym_4fe2ca Áno dostala ,nakoľko sú tam viaceré diagnózy, to že som napísala len 10% z celého problému neznamená že iné problémy niesú, len tu človek musí asi napísať celú zdravotnú dokumentáciu aby ma niekto pochopil...
@anonym_0ac31
@anonym_7308f4 Áno áno, porozprávajte si, kľudne si ešte napíšte čokoľvek, čo Vám urobí dobre. Asi sama viem aké diagnózy dcéra má a pre nič by som predĺžený nedostala.... Závisť je sviňa, ale závidieť niekomu predĺžený Rodičak na základe toho ,že ma dieťa diagnózy je úbohé a riadne.
@anonym_0ac31
@anonym_7308f4 Áno áno, porozprávajte si, kľudne si ešte napíšte čokoľvek, čo Vám urobí dobre. Asi sama viem aké diagnózy dcéra má a pre nič by som predĺžený nedostala.... Závisť je sviňa, ale závidieť niekomu predĺžený Rodičak na základe toho ,že ma dieťa diagnózy je úbohé a riadne.
@dominikanika24 mne tu tiez bolo povedané, ze som socka lebo som si dávala žiadosť o predĺžený rp 😂 ... kto ma dieta s dg si povie,ze radšej osrat tie peniaze a mat zdravé dieta

@dominikanika24 neblázni...pokial nemá žiadnu dg tak nemáš ziaden dovod na predĺženie len preto ze dieta je tvrdohlave...ja mam autistu a musela som sa odvolávať aby mi schvalili rodicak...správa od psychologa bez potvrdenej dg od psychiatra ti nebude stacit
@rachel36a vďaka za info, tvrdohlavá nieje a diagnózu má od narodenia od neurologa a psycholog nás poslal k pedopsychiatrovi, no čaká sa 8 mesiacov.