icon

Ako získať reťazovú materskú bez príjmu?

8. apr 2024

Ahoj, keď chcem mať reťazcovú materskú tak nesmiem mať žiadny príjem od XY zamestnávateľa počas RD?
To znamená že nemôžem ani brigádovať ani žiadnu inú prácu vykonávať? Ďakujem 🙂

luliu
8. apr 2024

Áno, presne to, to znamená

petamich
8. apr 2024

ale mozes ale na novu zmluvu/dohodu u existujuceho zamestnavatela alebo akukolvek zmluvu/dohodu u ineho zamestnavatela

tam ide o to, aby si z pracovneho pomeru, z ktoreho si poberala prve materske nemala do druhej materskej ziadny vymeriavaci zaklad (= nevratila si sa do prace)

luliu
8. apr 2024

@petamich ja som pochopila, že chce pracovať na nejaký úväzok na svoju zmluvu ....

petamich
8. apr 2024

@luliu ja som nepochopila ci sa pyta na akehokolvek zamestnavatela alebo na aktualneho zamestnavatela 😄

autor
9. apr 2024

@petamich
@luliu
Asi som to zle napísala 😁
Aktuálne som na RD od jánuára, pracovný pomer stále trvá.
Asi na décember plánujeme vklad zvyšných embrií a keď sa to podarí tak by to bola reťazcová, keď nie tak idem späť do práce 🙂
Nerád by som si pokazila materskú nejakým brigádovaním a preto sa pýtam či môžem ísť na brigádu ale nie na úkor nasledovnéj materskéj😊
Nejaký ten peniaz na prilepšenie pomôže ale teda keď to zhorší materskú tak radšej budem sedieť doma 🙂

petamich
9. apr 2024

ak uzatvorite s existujucim zamestnavatelom novu dohodu o vykonani prace napr. tak vam to nepokazi nic

ak sa vratite na ciastocny uvazok alebo podobne na existujucu zmluvu, uz to nebude retazova materska