icon

Ako získať rodičovský dôchodok?

Dnes o 12:02

Ahojte , je tu prosím niekto , kto to rieši alebo už riešil v praxi ? Ja som nastúpila do prace po rodičovskej a neviem , ako to funguje . Kolegovia mi hovorili že sa to vôbec neoplatí . Dostane moja mama aj otec aspoň pár eur ? Vybavujem to u zamestnávateľa ? Ak áno dokedy prosím ? Ďakujem mnohokrát

doriiis
Dnes o 12:04

Však to už neexistuje. To je zrušené. Môžeš darovať akurát tak 2 % z dane obom rodicom

bykaterina
Dnes o 12:04

aky rodicovsky dochodok ? nemyslis skor 2% sa teraz daruju rodicom
kedze ty si minuly rok asi nerobila tak ci tak nemas z coho dat peniaze

krasneleto
Dnes o 12:05

@anonym_autor neriesis nic... zrusene.max 2% z dani

anonym_2f7e37
Dnes o 12:14

ty si co zac dalsi troll? Alebo sme ozaj tak hlupy narod?

bomba36
Dnes o 12:30

Ten nadpis je naozaj zavádzajúci
Poberateľovi starobného dôchodku môžeš darovať 2% z daní.

bykaterina
Dnes o 12:31
@anonym_2f7e37

ty si co zac dalsi troll? Alebo sme ozaj tak hlupy narod?

@anonym_2f7e37 nie vsetci maju socialnu politiku v malicku.
moj svagor ani nevie ze existuje 13 dochodok a to ma 45 r

anonym_e04391
Dnes o 12:34

môžeš darovať 2% neziskovej organizácii + 2% otcovi + 2% mame, ale obaja musia spĺňať podmienky - byť poberatelia dôhodkov, ale ak si minulý rok nepracovala a nemala si žiadne zaplatené dane tak nemáš z čoho darovať

autor
Dnes o 13:05

Jejda ja sa ospravedlňujem , nadpis bol úplne iný ja neviem prečo to zmenili. Áno myslela som tie dve percenta z dane pre rodičov

sssss123
Dnes o 13:13
@anonym_autor

Jejda ja sa ospravedlňujem , nadpis bol úplne iný ja neviem prečo to zmenili. Áno myslela som tie dve percenta z dane pre rodičov

@anonym_autor na stranke Financnej spravy mas k tomu info a aj tlacivo

mirola
Dnes o 13:32

tak ci sa to oplati zalezi aky mas zaklad dane... resp. ci dostanu aspon tych par eur..

vikusjk
Dnes o 15:23
@anonym_autor

@anonym_autor ale tak mala si nejaky prijem za rok 2025? Ak pises, ze si po rodicovskej, tak si asi nemala ziaden zdanitelny prijem... cize si neplatila ziadnu dan a tym padom sa ta netykaju ani tie dve percenta... ci?

bykaterina
Dnes o 18:02
@anonym_autor

@anonym_autor nič nebudeš posielať ak si nerobila. Tak to nemajú z čoho tie dve percentá vyrátať. Až na budúci rok ak budeš mať dostatočný príjem.

autor
Dnes o 19:41

Nastúpila som do práce v auguste . Respektíve k 31.8.2025 som ukončila RD, 1.9.2025 som nastúpila do prace s tým , že celý september mi dali dovolenku . Ale asi teda reálne pracujem od 1.9.

bykaterina
Dnes o 19:50
@anonym_autor

Nastúpila som do práce v auguste . Respektíve k 31.8.2025 som ukončila RD, 1.9.2025 som nastúpila do prace s tým , že celý september mi dali dovolenku . Ale asi teda reálne pracujem od 1.9.

@anonym_autor no tak to by si musela mať vysoký prijem lebo iba 2 percenta sa dávajú

cacianka
Dnes o 20:04
@bykaterina

@anonym_autor no tak to by si musela mať vysoký prijem lebo iba 2 percenta sa dávajú

@bykaterina ak je to nad 3€