Ako získať vyššiu materskú pre živnostníčky?
Dobrý deň chcela som sa opýtať či mi niekto neviete poradiť ako to je s materskou . Som živnostníčka rok som bola oslobodená od platenia sociálneho poistenia teraz rok som neplatila lebo mi nevznikla povinnosť . Chcem si začať platiť aby mu vyšla dobrá materská .
Môžem sa niekde zamestnať napríklad na 4 mesiace a tak úst na PN pokiaľ neotehotniem pripadne kým nenastúpim na matersku a dni pokiaľ budem na PN sa mi budú počítať ?
Pripadne nemáte skúsenosť ako to urobiť ?
@bublinka1426 bubli, mne je dana pani ukradnutá. Jedine co mi vadí, že tu radi neplaticom ako obchádzať zakony, aby sa dostali k dávke. Podľa teba je to ôk?
Podľa mňa nie.
Pokial im to bude vyplácať zo svojho, pre mňa za mňa, nech si robi co chce. Ale nie, keď to má ísť z peňazí ľudí, ktorí tie odvody poctivo platia a teda aj z mojich peňazí, a predpokladám, že aj tvojich...
Teraz idú znižovať danovy bonus, resp.ho nezdvihnu, on klesne automaticky. No nezabudnite tu vsetky začať nadávať na Fica. A to ho teraz nebranim!!! Nech sa paci, tu si spomeňte na pani "spravodlivu" , kde sú peniaze na DB. U jej "kamosiek" odbr...ciek. 👌
@zalka moja nastuduj si financovanie škôlok, a jasiel, plus príslušné kompetencie k tomu, kym tu začneš niečo splietat, ok? Obce a mestá používajú financie určené na ne na svoje potreby (mimo iného aj pekne platy starostov a primatorov), asi prečo je teraz taka vlna odporu voči tomu, keď štát povedal, že to bude financovať na priamo? Analytici prepocitali, ze v BA má byť potom poplatok cca. 27€, inde uplne zadarmo!!! To je co??? Takže o com tocis??? Taktiež samosprávy dostali a dostanú ďalšie financie, ale služby jasne ze nezlacnia naspäť, prečo aj?
A jasle sú sociálna služba, absolútne nespadaju, pod MŠ. Ale to asi taktiež vieš, že? Alebo si to popri dávani rad podvodnickam nastuduj, a potom tu vypisujú nezmysli. A mimochodom ako skolka tak i jasle sú platené z daní co platia slusni občania tejto krajiny, nie ty a tvoje "kamosky" odrbavacky.
@bublinka1426 vieš to ani nie je hádka poukázala som na pokrytectvo a to sa nemalo stať, lebo pani dokonalá ona môže rozhodnúť kto môže zneužiť systém podľa nej a u koho je to už cez.
@zalka a ešte raz a NAPOSLEDY, nikto systém NEZNEUZIL. systém by bol zneuzity, keby daná žena bola len tak na PNke. Lebo PNka by bola neopravnena, chapes ci nie? Asi nie. Dana osoba normalne pracovala až do riadneho nástupu na MD. Nebola ničím zvýhodnená. Co mimochodom úspešne radis ty. Ale chápem, že to nevieš akosi pochopiť. Lebo mas blok, ze tebe chúďatko szco nebola zaplatená kedysi nejaká faktúra a ten zlý zlý stat sa ta nezastal. ... no nemáš byt szco, pozivala by si aj prislusmu právnu ochranu a výhody k tomu prislúchajúce. To, ze je to nad tvoje chápanie, za to ja už nemôžem 🤷♀️
@zalka nech sa paci, môžeš ísť radiť ďalšej spekulantke...
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/mozem-po-rodicovskej-dovolenke-byt-na-pn/
@lienka.7 ďakujem za radu a nasmerovanie,...mam vlastnú hlavu.
Nad tvoje chápanie je mnoho vecí.... Verím, ze tvoj muž platí odvody aspoň z 2000e VZ a není oddrbavac podľa teba, žeby platil vyrátane odvody z minima. Alebo ma SRo a neplatí temer nič ako radi Mihal? Ktohovie. Verím, že doma nemáš ani len ceruzku kúpenú na mužovu firmu.
A mimochodom, to ze napíšem ze počas PN sa odvody neplatia alebo opravím niekoho kto píše zle nie je navádzanie na PN.
Aj tebe poviem ze počas PN zamestnávatel odvody neplatí a už sa pozenies na PN nie nepozenies. PN sú kontrolované posudkovimi lekármi, chodia kontroly... A ak raz ma niekto problém tak lekár na PN vypíše.
Stále poviem spravodlivosť tu nikdy nebola a ani nikdy nebude vždy sa nájde niekto ukrivdeny.
@tanickaaaert to si potom veľmi neúspešná živnostníčka, keď ti ani nevyšlo platiť odvody 😀😀😀😂😂😂
@lienka.7 je pravda ze bude pre vsetkych 100 euro?
Masaker ako ma tu označujes za podvodnícku žiadna podvodníčka niesom od 16 rokoch som brigádovala počas celej vysokej aj strednej školy mala som 3 brigády naraz lebo som sa musela starať sama o seba.
Po vysokej škole som sa rozhodla splniť si sen a robiť nechty otvorila som si živnosť a mala som zi zákona nárok na rok oslobodenia od odvodov ďalší rok som extrémne veľa penazi čo som zarobila dala spet do vybavenia salonu preto som mala veľké náklady a nevyšla mi povinnosť platiť odvody do SP
Áno teraz prislo rozhodnutie v najbližšej dome mať dieťa tak sa na to chcem pripraviť .
A k tej podvodníčke ako sa mam ako živnostníčka dobre uvediem príklad z januára tohto roka
Som bola 2 a pol týždňa doma chorá v teplotách bez PN takte som nezarobila ani EUro ale zaplatila som 90€ zdravotnú 400€ nájom takze som si za januar vyrobila akurát tak na poplatky
Ak budem tehotná neviem si ani len predstaviť tie nechty robiť lebo už teraz mam bolesti chrbtice
Tak isto čo zo salonom zavriem ? Alebo budem to ťahať počas rodičovskej a y som aspoň na nájom zarobila a udržala si Salon namiesto toho aby som sa venovala dieťaťu ?
Kam pôjdem mo materskej ?
Sú to ťažké rozhodnutia cítim veľkú neistotu a po tom ako som vyrastala a žila mam fakt veľký strach neprepadnút sa do tej chudoby znova
Ale ty tu súdiš rad radom pritom nemáš ani sajnu aké je podnikanie náročné. Že ten Salon treba upratovať tie veci objednávať vzdelávať sa odpisovať stále klientkam a sú to činnosti ktoré záberu mnoho času a neprinesú priamo peniaze
Ani nevieš ako si niekedy hovorím že čo by som dala zato zavrieť dvere na práci a mať kľud a neriešiť
@tanickaaaert tak ale ako živnostníčka musíš s týmto rátať. Mohla si si nejaké peniaze nechať ako zadné vrátka a nie vraziť všetko do vybavenia salónu.

@lienka.7 ved prave preto sa viac zneuzivaju
cele tehotenske je riadny nezmysel