Ako zmeniť dieťaťu meno a vybaviť materskú?
Dobrý večer r. Hcrm sa spýtať kedy môžem zmeniť dieťatu meno ako to vlastne. Funguje vedel by mi niekto poradiť
A keď už nám dieťa dajú domov ako to vlastne prebieha čo.sa vybavu materská a takéto veci na čo mám nárok vedel by mi niekto povedať bližšie info ? Ďakujem
@viki113 meno mozete dietatu zmenit az vtedy, ked budete mat v rukach oficialny rodny list, v ktorom budete vy zapisani ako rodicia. Dieta mate doma na neodkladne opatrenie alebo na hostovskom pobyte? Alebo na zaklade akeho rozhodnutia? So sudnym rozhodnutim v ruke matersku vybavite, pri hostovskom pobyte mate narok len na stravne od CDR.
Mi si ho adoptujeme matka oňho nemá záujem žiadny tak neviem ako to bude prebiehať
@viki113 takze predpokladam, ze kedze je matka znams a dieta este male, doteraz matku nestihli zbavit rodicovskych prav. Ked vy teraz podate navrh o predbezne opatrenie, treba ratat s tym, ze vsetky papiere budu zatial posielane aj jej a ona bude poznat tiez vase meno a adresu, bude vediet, kde jej dieta je. Ako som pisala, s predbeznym opatrenim, ktore vyda sudca, pojdete do nemocnice a na jeho zaklade vam dieta daju. S tymto predbeznym opatrenim treba ist potom co najskor aj do socialnej poistovne a ak pracujete, dostanete materske. Potom bude sud, kde matku zbavia rodicovskych prav. Po nom si mozete podat navrh na predosvojitelsku starostlivost. A po 9 mesiacoch od predosvojitelskej si date navrh na definitivne osvojenie. Potom mozete dietatu zmenit meno.
@viki113 meno mozete dietatu zmenit az vtedy, ked budete mat v rukach oficialny rodny list, v ktorom budete vy zapisani ako rodicia. Dieta mate doma na neodkladne opatrenie alebo na hostovskom pobyte? Alebo na zaklade akeho rozhodnutia? So sudnym rozhodnutim v ruke matersku vybavite, pri hostovskom pobyte mate narok len na stravne od CDR.
@andrea_82 budeme mať hosťovsky pobyt, nám cdr nespominalo ohľadom stravného zatiaľ nič. V podstate si musime kúpiť všetko, po novom aj mlieko. Čo nie je problém...