Ako zvládnuť návrat do práce po rodičovskej dovolenke?
Dobrý večer. Chcela by som sa opýtať, že ako riešiť nasledovnú situáciu. Júni 26 bude mať syn 3roky. Musím si vraj vyčerpať 28.5 dňa dovolenky. Čo mi približne vychádza do cca konca júla. Čiže mi zostáva celý august. Je nemožné nechať dve deti doma od 5.30h do večera 20h. Viete mi dať nejaké rozumné rady??? Ďakujem
Kde maju prac. dobu od 5.30 do 20?
@janinah že by vedúca predajne?? O 6tej otvarame a som do 20h , keď je v stredu akcia a robíme regále tak do 21.30h
@peterfeher1975 veď deti majú aj otca a starých rodičov....a hlavne nebude to deň čo deň....nikto nepracuje denne 16hodín....
@peterfeher1975 tak hádam ti je jasné.ze taká pracovná doba nie je košer
@peterfeher1975
To robíš ani nie 3 dní v týždni? To sa dá vykryť hádam. Jeden deň otec, jeden deň babka, jeden deň možno dozor od kamarátky.
@peterfeher1975 s takou pracovnou dobou nič nevyriešis i po nástupe do škôlky .....
@peterfeher1975 jasné kľudne nechaj ak ma to druhé 19 r. A predpokladám, že nerobíš 5 dni v týždni od 5,30 do 20,00 či?
@chrumka333 podľa profilu má 12r
@vyrovnanaosoba áno ma 12rokov. Preto by to snáď zvládli cez ten august. Veď to je na smeny. No možno nakoniec sa tam ani nebudem môcť vrátiť, možno mi dajú inú funkciu....kopa veci môže byť. Ja len asi potrebujem nejako rozumne poradiť. Ďakujem
@vyrovnanaosoba j
@peterfeher1975 tak potom jasne, že určite nie.nejaku kamošku, susedu,babku na dohľad
@peterfeher1975 a ty si vieš naozaj predstaviť, že necháš 12r s ani nie 4r doma od rána do večera? A čo keď sa niečo stane, či len sa podtkne a rozbije ústa, alebo nedajbože niečo horšie a čo urobí to staršie? Veď tá môžu aj zavrieť že si ich nechala samé doma. To naozaj radšej tu neplatenú dovolenku, ale plátať s rodinou. Len nie samých doma aj keď neviem ako zodpovedne môžu byť.
rozumna rada je zistit si ako to budes po nastupe mat, aby si sa podla toho vedela zariadit 🙂
ak budes mat takuto pracovnu dobu, tak zrejme nepracujes cely tyzden, tak vykryt to partner, rodina, opatrovatelka (co je celkom narocne), sukromna skolka, denne centrum
ak budes mat inu pracovnu dobu, tak to zrejme aj tak budes musiet riesit podobne, lebo sice budes pracovat kratsie ale kazdy den
za mna rozumna rada naozaj nie je nechat 12 r strazit to mladsie
@petamich ďakujem za úprimnú odpoveď
@vyrovnanaosoba ďakujem za radu 🙏

@peterfeher1975 samé doma? Čo si. Buď neplatenie dovolenku, alebo letná škôlka, babka, dedko, manžel. Nejak sa prestriedať