icon

Ako zvýšiť materskú?

val_1
27. okt 2025

Ahojte, v máji mám termín pôrodu a aktuálne rozmýšľam ako sa mi bude počítať materská. Našla som viacero informácii na internete ale vyskúšam tu, predsa len osobná skúsenosť.
Mám možnosť navýšiť si príjem pomocou ďalšieho zamestnania. Oplatí sa využiť? Moja prvá práca je v školstve a chcela by som nechať plynúť aj túto zmluvu. Je to možné? Počula som aj, že ak preruším aspoň na 1 deň nemocenské poistenie, tzn. požiadam o neplatené voľno, materská sa mi bude rátať až po období od prerušenia. Je to naozaj tak? Ak by to tak bolo mohla by som získať vyššiu materskú, ak budem mať po prerušení vyšší príjem? Túto informáciu nemám vôbec overenú iba čo sa ku mne dostalo a možno to už vôbec neplatí.
Ďakujem za každé rady ako z toho vyjsť čo najlepšie 🙂

lenkakoc444
27. okt 2025

@val_1 musela by si zmenit zamestnavatela aby si mala vyssiu md. Ak by si si nasla este jedno zamestnanie musela by si v nom byt 270 dni aby si mohla ziadat z oboch pomerov.
Cize v tomto pripade jedine odist z prace a najst si novu prip si platit dobrovolne (neda sa pocas pp) a dufat ze neporodis skor.

monny222
27. okt 2025

@val_1 dalsie zamestnanie uz nestíhate odrobit 270 dni, takze to by vam nepomohlo.. bude dat vam rátať len z tohto aktuálneho a z roku 2025

anonym_3a4243
27. okt 2025

materska bude z prijmu v roku 2025, uz to neoklames

terry658
27. okt 2025

@val_1 dalo by sa ukončiť pôvodný pracovný pomer a v novom byť aspoň aspoň 95 dní.

anonym_7e8e44
27. okt 2025

chod do kelu dalsia spekulantka

anonym_2a7ad2
27. okt 2025
@terry658

@val_1 dalo by sa ukončiť pôvodný pracovný pomer a v novom byť aspoň aspoň 95 dní.

@terry658 co je ale poslednu dobu extra kontrolovane a casto zamietane..

monny222
28. okt 2025
@anonym_2a7ad2

@terry658 co je ale poslednu dobu extra kontrolovane a casto zamietane..

@anonym_2a7ad2 a hlavne otázne je ci by jej to vôbec pomohlo co sa týka €