icon

Aký bude rodičovský príspevok od 2012?

jojuss
16. sep 2011

Ahojte no neviem ako vy či viete ale započula som od kamaratiek ževraj ma byt rodičovsky no materska menej nie 212 eur na jedno dieťa s pridavkami na dieťa ale iba 95eur 😢 od januára 2012 ,matky čo mali odpracované 270 dní maju narok na viac tak ako to je bude to alebo su to len ich bajky ževraj to bolo pred nedavnom v Teleráne na markíze 😠

dida84
13. jan 2012

tak zatiaľ platí pre tento rok toto:
http://www.finance.sk/dochodok/informacie/rodin...

mandragora22
13. jan 2012

@monalisatko
@dida84 dakujem za info, aj som si myslela, ze to bude este december, ale som si nebola ista. vdaka! 😉

stonozka
25. jan 2012

milé maminky, rada by som sa spýtala k problematike rodičovského príspevku aj ja. Som na predĺženej rodičovskej dovolenke do 1.3.2012 ale dala som si opäť žiadosť do 6 rokov/ po roku mi kázali doniesť nove posudky/... chcem sa spýtať či za marec dostanem celý rodičovsky alebo len adekvátnu čas za jeden deň...dakujem

maria30
25. jan 2012

@stonozka len za ten jeden deň.. ak prinesiete posudky a predĺžia Vám ju, tak doplatia daný mesiac celý...

stonozka
26. jan 2012

@maria30 ďakujem 🙂

barbyes
26. jan 2012

@stonozka podľa mňa celý, rodičovský nie je materská...rodičovský nevyplácajú alikvótne čiastky, ale za celý mesiac

stonozka
27. jan 2012

@barbyes ??? no teda a zas mám dilemu 🙂 tuším že to bolo kedysi tak, ale už to bolo dosť dávno a teda som si nebola istá... zmiatlo ma to, že mam to len do 1.3. a ak by nám to predĺžili tak od 2.3. čo by mi asi 2x to isté nevyplatili... tak preto som bola zvedavá ako by to malo byť... 🙂

paola86
1. feb 2012

prosim Vas ak mam menej nez 270dni odpracovane mam narok na matersky prispevok?

katka888
22. mar 2012

baby ako chapete tejto vete v clanku: http://ekonomika.sme.sk/c/6309101/smer-skrtne-p...
"Rodičovský príspevok by sa škrtol štvrtine jeho poberateľov s najvyšším príjmom. Dnes je vo výške 194,7 eura na prvé narodené dieťa, na to ďalšie sa zvyšuje o 25 percent." ved ja na druhe poberam 194,7 a na prve nic ....

marianka0101
22. mar 2012

@katka888 myslím, že na druhé znamená ak sa ti narodia dvojičky

katka888
22. mar 2012

@marianka0101
aj mna to napadlo, len autor clanku nema asi o tom prehlad ..... dakujem za potvrdenie mojej "dedukcie" 🙂

sara07
22. mar 2012

@katka888 ja by som sa moc netešila..podla mna pokial bude v rodine prijem nad 800 € v hrubom !!!!!berú danový bonus a znižujú rodičovský prispevok , ten sa poberá vždy na jedno dieťa aj ked si doma z dvoma v rozličnom veku

marianka0101
22. mar 2012

@sara07 no tak nič... keď im prekáža, že manžel sa o nás ako tak dokáže postarať a práve preto sme sa rozhodli pre ďalšie bábeno - nového platcu daní, tak sa asi rozvediem aby mi ten rodičovský neškrtli a pekne krásne budem poberať aj iné výhody ako osamelá matka. Ale teda toto sú špekulácie nejakých ekonómov... zatiaľ ani nová vláda nieje zostavená, tak by som z toho nejaký strach nemala

katka888
22. mar 2012

@sara07
ja sa netesim, len som nechapala tych 25% ale pravdepodobne autor clanku nema o tejto problematike poriadne informacie a zmylil si to s 2jickami.

liz_lemon
22. mar 2012

@marianka0101 rozvod by ti asi nepomohol, lebo osamela matka musi preukazatelne zit sama, to by si sa teda musela este aj odstahovat 🙂

liz_lemon
22. mar 2012

@paola86 nie, nemas, je to min. 270 dni pocas poslednych 2 rokov

paola86
22. mar 2012

@liz_lemon Ja som si myslela ze mam menej jak 270 dni ale uz mam vizistene ze mam vise nez 300 dni pocas poslednych 2 rokou 🙂 dakujem na odpovedi

marianka0101
22. mar 2012

@liz_lemon to ako keby som mala trvalý pobyt u rodičov, tak by to brali tak, že moji rodičia zarábajú a tiež by som nič nedostala?

liz_lemon
22. mar 2012

@marianka0101 presne tak

liz_lemon
22. mar 2012

@paola86 tak potom nemas problem 🙂

marianka0101
22. mar 2012

@liz_lemon fuuu, tak potom ostáva jedine aj s deťmi skočiť z mosta a zanechať list na rozlúčku

sara07
22. mar 2012

nechápem budúci manžel maká jak šroub ráno o siedmej odíde večer od pol jedenáctej odchádza, robí 20 km vzdialenom meste a tak bohovsky idú vlaky....sme 3 ečka NAD ich normu ,,žijeme z materskej v podstate....to ako ked človek máka a snaží sa tak sa ide trestať!!!!!!!!! a ten čo nepohne prstom sa bude rehotat do sichtu lebo jemu stačí že voli 11

sara07
22. mar 2012

@marianka0101 ten háčik je že ten ekonom je možný budúci poradca a pracoval aj predtým pre finanacie za ficovej vlády a sám povedla že má k nim blizko...

wvwvw
22. mar 2012

@sara07 uplne presne, jasne a vystizne. V nasej krajine ma smolu ten, kto sa snazi aby sa on a cela jeho rodina mali o cosi lepsie... Co viac dodat..plakat sa mi chce z toho

sara07
22. mar 2012

@wvwvw mne normálne slzy vyhrkli máme čerstvú hypoteku, chceli by sme po svadbe druhé ale ked si pozriem domace účtovnictvo čo si vedieme tak je to jasné,nám ten rodičovský aj to čo je teraz ohormne pomôže a to vieme že tretie dieta si jednoducho nebudeme môct dovolit..druhé ale z odretými ušami a pomocou

vanduska
16. aug 2012

maminky, chcem sa opytat, tie, ktorych deticky sa vam narodili v septembri 2010. Dostali ste teraz v auguste este rodicovsky prispevok?

verka18567
19. aug 2012

@vanduska podla mna by si ho mala dostat.ja som sice rodila v juni 2009 a dostal a som este v july tento rok.

gapa
20. aug 2012

@vanduska
nárok na RP máš až do mesiaca,v ktorom dieťa dovrši 3roky (ak splnaš všetky podmienky). a vypláca sa mesiac pozadu, teda za september v oktobri ...

vanduska
20. aug 2012

jeeeeej, super, tak to je dobra sprava 🙂 , dakujem vam velmi pekne 😲

kiaora
26. aug 2012

hello damy, viete mi poradit ci musim oznamit Uradu prace a socialnych veci zmenu trvaleho pobytu pri poberani rodic.prispevku na dieta a co vsetko nato potrebujem? treba to riesit na urade uz v novom bydlisku alebo v starom este pred odchodom? ak mate skusenosti poradte prosim, stahujeme sa a nic nestiham ... 😝 vdaka!!!