Aký dlhý čas mám na vybavenie rodičáku?
Ahojte materské mi dnes skončilo. Dokedy nám čas vybaviť rodičak..som chorá momentálne sa mi nedá na úrad 😏
Zijem v tom ze na urad uz chodit netreba. Zatial som vsetko vybavila cez maily - tehotenske, matersku, prispevok pri narodeni dietata aj pridavky na dieta. Rodicak sa urcite tiez vybavuje bez nutnosti chodit po uradoch
@zooeynka tak to si šťastný človek, keď som ja niečo riešila, tak zakaždým trvali na tom, že treba prísť osobne a podpisovať. ale tak to asi záleží aj od toho, že na koho tam natrafíš.
@1bambinko1 no neviem....socpoist aj upsvar to maju na stranke. (Ale verim ze buzerativne tetusky typu"stara skola"maju furt potrebu ludi prehanat a jednoduche ukony komplikovat)
@zooeynka presne na toto som narážala :/ neviem, či sa v tom vyžívajú, keď zbytočne ľudí preháňajú alebo čo.
@zooeynka bola som prekvapená že musím prísť . Keď som jej volala, tak som jej povedala že si môžem vytlačiť papiere..povedala mi že mám prísť k nej pre papiere
My sme tiež vybavovali na jeseň tieto veci a všetko bolo mailom.
V januári som riešili rodicak mailom, podpisane a oscanovane papiere som poslala mailom, oni zaevidovali a bolo to, bez návštevy úradu.
V rámci Bratislavy som žiadosť s ostatnými papiermi odosiela na ba@upsvr.gov.sk.

Mozes aj neskor - da sa vyplatit spatne aj za 6 mesiacov.