Aký rodičovský mi vypočítajú?
Ahojte dievčatá, som zamestnaná na tpp (nastúpila som len teraz minulý utorok) no s priateľom sme sa rozholdi pre druhé bábo a pevne veríme, že rovnako ako dcéra aj druhé sa 'zadarí na prvý šup' ibaže práca kde som začala je úplne o inom než by som čakala a za ten týždeň ma už tak zničila, že zajtra musím ísť ku doktorke a zrejme pn. Po pnke chcem dať výpoveď a keby sa mi v tom čase podarilo otehotnieť budem zrejme naU PSvAR.... Zaujímalo by ma aký rodičovský by mi vyšiel, keď predtým Som na úrade nebola. Robila som na polovičný v stávkovej popri rodičovskej a pred lrvým tehotenstvom som robila ako operátorka... Čiže čo to odrobené už mám... Ďakujem dopredu za normálne odpovede....
@lara02 záleží od toho čo budeš poberať materskú ...ak budeš tak 370 eur tuším. Ak materskú poberať nebudes tak 270 eur to je myslím nižší rodicovsky
@lara02 ak budes mat narok na MP v pripade 2 dietata ( 270 dni NP za posledne 2 roky, mat aktivne NP alebo byt v ochranej lehote v case nastupu na MD) - budes mat narok na RP 370€, inak 270€
Baby ja som pred prvím tehu robila asi takýmto štýlom
Október 2014 som začala robiť cez agentúru ako operátorka, v júny 2015 ma zobrali pod firmu ale nedokončila som mesiac lebo som ostala tehotná. V júly som sa vrátila ale po dvoch dňoch som kvôli fyzicky náročnej práci išla na rizikové... Vyrátali mi nižšiu materskú ako bol vtedy RP tak mi ešte upsvar doplácal na tú výšku
V máji 2018 som nastúpila na polovičný do tiposu tam som odrobila 15 mesiacov a keď som si to vyrátala mi to vyšlo na cca 180 dní.
Minulý utorok som nastúpila do billy no ostala som tak chorá, že ani neviem čija som... Žiaľ to musím riešiť teraz pnkou, no chcem dať výpoveď a byť zatiaľ doma a medzitým otehotniet... Čiže na úrade evidovaná teraz budem...

@lara02 ide o to ci by si mala nárok na materskú, ak áno dostaneš ten najvyšší rp. Ak nie, tak nie.