Bol vám odňatý rodičovský, ak manžel pracuje v zahraničí?

adriana1ova
20. mar 2013

Ahoj mamicky, moj manzel si prisiel na UPSVAR pozastavit vyplacanie rodinnych pridavkov na deti, pretoze mal moznost dostavat rodinne pridavky z Nemecka. No zaroven aj mne odnali rodicovsky prispevok, s tym ze si ho mam narokovat taktiez z Nemecka pretoze tu na nho narok nemam a to aj ked sa zdrziavam s detmi na uzemi SR a riadne s nimi navstevujem obvodneho lekara a dodrziavam vsetky ockovania.
Manzel v Nemecku ukoncil pracovny pomer, momentalne je dobrovolne nezamestnany a ja ked som si isla opat ziadat o vyplacanie rodicovskeho prispevku tak mi to zamietli ze nan narok nemam a dodnes nemam ani peniaze za obdobie z Nemecka a ani ziadne rozhodnutie o tom ci mi bude alebo nebude priznany.

alka221
20. mar 2013

rodinne davky ci ako sa to vola, to sa zastavuje automaticky aj spolu s rodicovskym.. 😉 pokial v nemecku nie je materska a ty tam nic ine nepoberas, vybavis si o tom potvrdenie v nemecku a samozrejme das to uradne prelozit, s tym si tam mala vtedy okamzite naklusat 🙂 a oni by ti rodicovsky spatne doplatili.. mozno este nie je neskoro skusit to aj teraz.. 😎 drzim palce..