Budem dostávať materskú, keď som nezamestnaná?
@emmacarmen myslím, že nabehneš rovno na rodičovský príspevok. Ak nemáš odpracované aspoň 270 dní za posledné tušim dva roky.
@liz_lemon Nie.. :/ Totižto.. ešte som študentka..
@emmacarmen tak to budeš dostávať iba rodičovský a prídavky ,ale až po narodení dieťaťa plus príspevok pri narodení ,ak sa ba o dožije 28.dni
Ja som tiež študentka dostaneš rodičovský príspevok t.j. dokopy aj s pridavkami 236€ myslím, môžeš si samozrejme požiadať aj o jednorazový príspevok po 28.dni od narodenia dieťaťa to je okolo 800€ ale to ti všetko povedia na úrade.. vybavovačky nezávidím.. len dúfaj že na upsvare pracujú stále milí ľudia 😁
Materska je pre zeny, co pracuju, pre ostatne je rodicovsky
Budeš dostávať rodičovský príspevok v hodnote 214 € do 3 rokov dieťaťa+ prídavok na dieťa v sume 23,4 €, kým bude študovať
Na matersku nemas narok, nemaju ti ju z coho vypocitat pokial si studentka. Budes ziadat rovno o rodicovsky prispevok.ten je aj s pridavkami na dieta okolo 230 €.
ak si pred tym nepracovala tak matersku nedostanes, mozes si zaziadat o rodicovsky prispevok na urade prace ale az ked sa babo narodi ale bude to taka chaba suma ako ti baby pisali, kedze si pred tym nerobila

a pracovala si uz niekedy?