Budem mať nárok na materskú?
Zienky, ak viete, poradte prosim. Od 2008 som bola zamestnana u jedneho zamestnavatela, september 2012 som nastupila na MD+RD. Do prace som sa vratila 15.9. ale k 31.12. som dostala vypoved z organizacnych dovodov. 1a2/2016 som evidovana na urade prace, od 1.3. Som nastupila do novej prace. Zistila som ale, ze som tehotna, momentalne zacinam 7tt. Obavam sa, co dalej. Ak dostanem vypoved v skusob. dobe, budem mat narok na matersku? Gynekolog ma chcel dat na PN, zatial to zvladam... Vieteprosim potadit ci mam narok na pn a ak budem na pn a potom ma prepustia budem mat narok na matersku? Dakujem
Ja sa nepytam o materske ale o pn na rizikovom ked ze my chyba jeden den nato aby mi bolo narok na pn vypocitane z terajsieho zamestania ci sa mi to bude pocitat ked teraz zrusim pn a po mesiaci znova nastupim na pn az do terminu porodu
90 kalendarnych dni viem chyba mi jeden den aby som ich mala ale uz mesiac som na pn zapocitaju sa mi dni ktym 89 dnom ktore odrobim ked zrusim pn vtoto zase. Znovu nastupim na pn?

@jozka25 Aby si mala materske vypocitane z terajsieho zamestnania musis mat odracovanych 90 kal. dni, inak ti budu pocitat z predchadzajuceho roka ak si tam mala odpracovanych viac ako 90 kal.dni... Bolo by dobre ostat este v zamestnani a potom nastupit na PN, aby sa ti pocitalo z tohto PP., ak mas lepsi plat ako g minulom roku.
A este musis mat splnenu podmienku 270 dni NP v poslednych 2 r. pred porodom.