icon

Budem mať nárok na materskú?

jajuska9
23. júl 2014

Ahojte žienky 😵 nie som si istá tak by som chcela viac názorov ....zamestnaná som bola od 16.1.2013 do 31.1.2014,potom som bola február,marec a apríl (čiže 3 mesiace) nezamestnaná.Od 1.5.2014 som zamestnaná a pracovný pomer mi stále trvá,teraz mi 1.8. bude končiť sskúšobná doba....Niekedy v júny som otehotnela,zistila som to minulý týždeň.....budem mať nárok na materskú?

Strana
z2
hstanka
3. aug 2014

@dena1973 ďakujem Ti veľmi pekne 😉 Si ma potešila.

dena1973
3. aug 2014

@hstanka Nemáš začo..... 😉

zuzinkazuzu
23. aug 2014

Chcem sa opytat dufam ze mi budete vediet pomoct. OD 14.4.2011-do 19.12.2011 som bola na materskej a potom rodicovska dovolenka od januara 2012 do maja 2014 a potom som rodicovsku dovolenku predlzila (starostlivost o dieta do 6rokov veku dietata neplatene) a to kym pojde do skolky 2.septembra 2014. Momentalne som v 7tyzdni tehotenstva a chcem sa opytat ked si budem platit dobrovolne nemocenske poistenie vyssi vymeriavaci zaklad povedzme 500€ cize mesacne budem platit 175€ ci je to realne v mojom pripade pripoistit sa DNP a od septembra by som isla na nezamestnanecke kdeže mala ide do skolky, stiham aj tych 270 dni?

janinkalc
29. aug 2014

@gapa pekny den, vidim, ze do toho troska vyznate, vedela by ste mi poradit, prosim vas? 🙂 s priatelom zaciname uvazovat nad babom a chcem vediet, ci by som uz mala narok na matersku... od 22.05.2013 do 31.03.2014 som pracovala na dohodu. od 1.4.2014 do dnešného dňa pracujem na dobru určitú. stále v tej istej firme, len už nie "v agenture" ale ako "kmeňový zamestnanec. mala by som uz narok na matersku? dakujem za odpoved .

gapa
29. aug 2014

@janinkalc ak to bola dohoda s pravidelným príjmom, tj. s platením nemocnského poistenia, tak áno, aj to sa ráta do 270dní nem.poistenia v období dva roky pred skutočným pôrodom. Tj. podstatné je aby nemocenské poistenie trvalo počas tehotenstva. Potom pre výšku nem.poistenia je viac toho podstatného, napr. kedy vzniklo posledné nem.poistenie, či trvalo ason 90dní s platením poistenia pred nástupom na md a aký je vymeriavací základ v tzv. rozhodujúcom obodbí, ktoré závisí od vzniku poistenia a nástupu na md (najneskôr 6týž. pred pôrodom očakávaným)

janinkalc
30. aug 2014

@gapa dakujem za odpoved. a ano bol to pravidelny prijem....zvysne veci zistim na socialke len som sa tam nevedela dostat a telefon mi nedvihali tak som hladala ciastocnu odpoved tu... dakujem 🙂

Strana
z2