icon

Budem mať nárok na materskú a vyšší rodičovský príspevok?

lenmajka
14. júl 2020

Ahojte.. Som vedená na upsvar od januára, vyčerpala som jeden deň dovolenky.. V marci som ostala tehotná, termín mám v decembri.. Budem mať nárok na materskú a tým aj vyšší rodičovský príspevok? Bude mi stačiť ten jeden deň obnovenia poistného?? Ďakujem..

Strana
z3
miskooo1987
17. aug 2020

@draik áno... beriem... oficiálne stačí aj deň... len som mal presne tento problém so ženou, keď ju začali predvolavat a tak...pýtať informácie a podobne... bránili sa krvopotne na úradoch...

spetka358
30. aug 2020

@lenmajka ahoj tak ja som bola na začiatku týždňa v SP a pani so mnou vypísala žiadosť o potenie dobrovoľného nemocenského poistenia a dala mi papier na platbu a povedala že od toho dňa to bolo 25.8. do 30.10. (To je nástup na moju materskú dovolenku) si mám platiť tak že najprv musím zaplatiť za tých pár dní v auguste, potom celý september a ešte 30 dní v októbri . A potom že jej mám doniesť papier o nástupe na materskú...

lenmajka
autor
31. aug 2020

@spetka358 ďakujem. Ale teda nečakala som, že treba tak veľa platiť.. A máš tak istotu, že budeš mať nárok na materskú??.. Ešte raz ďakujem za info..

spetka358
2. sep 2020

@lenmajka mne stačilo si len obnoviť ochrannú lehotu a ona mi to dala platiť do 30.10. 🤦🏼‍♀️ Ani ja som nečakala som si myslela že zaplatím max za tie dva týždne v auguste

lenmajka
autor
2. sep 2020

@spetka358 veď toto.. Obnoviť.. Ja som bola dnes odniesť papier na dobrovoľné poistenie.. Reku sa skúsim opýtať znovu.. Že to ťažko povedať, a ona nevie a tak 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.. Nevadí, zaplatím týždeň a uvidím, čo sa udeje 🤷‍♀️..

spetka358
3. sep 2020

@lenmajka mne sa to nejako nezdá furt

lenmajka
autor
3. sep 2020

@spetka358 ani mne.. A predsa,je to dosť peňazí.. Keby aspoň povedala, zaplaťte, budete mať nárok na materskú..

paris1813
Autor odpoveď zmazal
alenah31
6. máj 2021

@paris1813 veď polož otázku🙂

biii7
6. sep 2021

@lenmajka ahoj.mozem sa opytat ako si dopadla? Mala si vyssi rodicak?

lenmajka
autor
6. sep 2021

@biii7 ahoj.. Áno, mám vyšší.. S tým, že som obnovila ochrannú lehotu (zaplatila som si dobrovoľné poistenie)

biii7
6. sep 2021

@lenmajka mozem vam napisat spravu?

lenmajka
autor
11. sep 2021

@biii7 kľudne 😊

Strana
z3