icon

Budem mať znova nárok na materskú?

anulienkaf
29. mar 2012

Momentálne som od decembra na rodičovskom príspevku a termín pôrodu mám 13.9. Na sociálke mi zatiaľ nevedeli presne povedať, len že asi áno.

kika1111
29. mar 2012

mala by si mať.. zrušia ti rodičovský príspevok a budeš mať materskú, ktorú ti vyrátajú z predpokladaného prijmu... jedine, že by na ministerstve kuli zase nejaké pikle... 😠

stanislavao
29. mar 2012

podla mna vam pojde dalej rodicovsky prispevok. a ako to, ze vam na urade nevedeli povedat? a kto to ma vediet, ak nie oni? ale do septembra sa este moze vsetko mzenit.

vicsstef
29. mar 2012

prestuduj si termin "retazovy porod", ak sa to na teba vztahuje tak mas narok na matersku.

dm1
29. mar 2012

ono tu chyba ta zakladna info od teba ci ti trva pracovny pomer alebo si aspon DNP. Bez toho tazko povedat ci mas narok opat na matersku alebo nie

petrasvibova
21. sep 2012

ahojte baby, ešte raz otvorím túto tému. Chcem sa opýtať, mám doma 1 ročné bábätko a som opäť tehotná, teda reťazový pôrod. Na materskej dovolenke som od augusta 2011, od mája 2012 na rodičovskom príspevku. Ako a z čoho sa mi teraz vypočíta materská, respektíve, budem okrem materskej dostávať niečo aj na prvé dieťatko, teda okrem rodinných prídavkov. Som stále zamestnaná, len som teda na materskej. Vopred vám všetkým veľmi pekne ďakujem za odpovede. : 😉

moon1979
21. sep 2012

@petrasvibova
pokial ti PP stále trvá, nová materská sa ti vypočíta s predpokladaného príjmu teda VZ, ktorý ti určí zamestnávateľ t.j. koľko by si zarobila, keby si teraz nastúpila ... okrem materskej budeš dostávať rodinné prídavky na 2 deti, iné už nie ... rodičovský sa ti automaticky pozastavuje a po skončení MD budeš poberať RD ale už len na jedno dieťa ...

abika26
9. okt 2012

no ak si bola za posledne 2 roky aspon 270 dni zamestnana alebo dobrovolne poistena tak dostanes matersku a ak nie tak ti zostava rodicak s tym ze sa samozrejme predlzi do veku 3r najmladsieho dietata.