icon

Bývalý partner poberal neoprávnene Kindergeld. Môžu ho žiadať späť odo mňa?

sofijana
16. jan 2022

Dobry den

Prosím o rady tie mamičky, ktoré nieco taketo zažili alebo maju vedomost v tejto situacii ako sa da toto vyriesit, už som bezradna...

Nikde na internete som sa nedohladala informácií ako to funguje, ked otec deti ktory pracoval V Nemecku a pobral detske nemecke prídavky. Nežijeme spolu, nemame trvaly pobyt spolu, dokonca už ma inu rodinu. Ja som bola žiadatelkou KG - deti maju 8 a 4. najprv bolo cislo uctu pisane n mna potom ho zmenil na svoje nemecke vraj tak rychlejsie vyplatia, vzdy sa cakalo rok, nesuhlasila som, ale urobil to, budem si žiadat kopiu podpisu, nemam o tom vedomost._
Od roku 2020 nie sme spolu, odvtedy mi posielal vyzivne nie KG. jemu chodilo rocne v sume skoro 7 000 eur. Kedze im nic nevydokladoval, nedodal, neodpovedal na vyzvy prestala mu tam firma fungovat atd neodpoveda na vyzvy, Famillienkasee skontaktovalo ako žiadatelku KG mna.
Žiadaju peniaze aj s penalmi co už cini vraj 8 000 (nevidela som z nich ani cent)eur peniaze odo mna

P.S momentalne sme v sudnom pojednavani ohladom deti a alimentov už rok a pol to natahuje
Prosim stretli ste sa uz s niecim podobnym???

Ako sa da proti tejto nepravosti branit?

P.S prosim len o realne skusenosti, nie dohady... dakujem

Strana
z2
sofijana
autor
16. jan 2022

@pieksamaki pretože mi posielal normalne alimenty ale jemu dosli etapovo peniaze ktore som nevidela... momentalne sme na sude o deti a neplati mi uz ani alimenty nic

pieksamaki
16. jan 2022

@sofijana takze podnikal...nebol zamestnancom...

pieksamaki
16. jan 2022

@sofijana a alimenty boli sudom vycislene?

sofijana
autor
16. jan 2022

@liljana ano presne to sa deje... ale ja som o tom vedomost nemala že nejake poberal klamal a manipuloval ja nič ja muzikant

pieksamaki
16. jan 2022

@sofijana ja byt tebou tak na sude uvediem ziadost o KG...ktore poberal neopravnene....aj ked asi dokaz o tom....ze ti povedal....ze ich nepobera nemas....ale urcite je dokazatelne....ze mu chodili na ucet a bude ich musiet vratit....alebo posunut na deti....je to dost narocne vydokazovat toto....ale inu moznost nemas

vroni
16. jan 2022

@sofijana, no, budeš musieť komunikovať, bez toho to nepôjde.

sofijana
autor
16. jan 2022

@pieksamaki sud sa vlečie už rok, dovod: nevhodila vyvliekal sa, prisiel na šibeničny termin po roku stylom. dobry den, tu som a chcem striedavku dva tyzdne u mna deti a dva tyzdne u nej...(dovod aby mi nemusel platit alimenty uz nikdy)

sofijana
autor
16. jan 2022

@pieksamaki ano podnikal nemecka stavebna firma

ibanina
16. jan 2022

my poberame KG z Rakuska, aj zo Slovenska - takze rakusko nam doplaca rozdiel. Kazdy rok musime dokladovat rodne listy, potvrdenia o spolocnom trvalom bydlisku z miestneho uradu a aj ja, manzelka ziadatela, musim tie doklady podpisat. Zda sa mi , ze tam aj prehlasujeme, ze byvame v spolocnej domacnosti. To nemci nic take nepytaju? Tolke roky? Alebo aspon falsoval Tvoje podpisy?

sofijana
autor
16. jan 2022

@ibanina v Nemecku si tiez pytali spolocnu domacnost, to sme este spolu byvali to dostali potom uz nie teda neviem o tom to uz riesila ekonomka ak doslo k nelegalnosti, tak to budem riesit toto snad nie je mozne ani

ibanina
16. jan 2022

stale mi unika zmysel toho, aby taketo sukromnosti riesila ekonomka, este aj s mojim splnomocnenim...ale tak kazdy to vnima inak. Asi tam je problem, ked si sa rozisla s partnerom, vsetky splnomocnenia na Tvoju osobu a Tvoje deti si mala zrusit. Ak ste poberali cele detske pridavky v dvoch krajinach, urcite budete musiet jedny vratit. Je to jedno, ze tam brat on a Ty tu, Su to pridavky na tie iste deti, a to je problem. Drzim palce, ja by som si dala pozor na tie podpisy - ci tam nie su nejake moje sfalsovane.

maciatkolulu
16. jan 2022

@sofijana Nemci vedeli tvoju adresu na sk? A teda Nemecko dostalo echo, že poberá na sk, či ako?

maciatkolulu
16. jan 2022

@sofijana od kedy si vlastne sama? Teda nie s partnerom

sofijana
autor
16. jan 2022

@maciatkolulu dva roky a som stastna že som sa konecne odhodlala a neskutocne problemy mam

sofijana
autor
16. jan 2022

@maciatkolulu nepoberala som v dvoch krajinach, oni su medzi sebou poprepajany... mne zrusili jemu vyplacali... cele zle

ritalein
16. jan 2022

@sofijana chyba bola, ze si nezrusila splnomocnenie. Pokial si bola ziadatelkou ty, od teba ich budu vymahat spat. Treba s nimi komunikovat. Pokial on zmenil c.uctu, musia mat o tom pisomny doklad, este teoreticky, tam by si mala nadej dokazat, ze tie peniaze nesli tebe. Inak sa s nimi dohodnúť na splatkovom kalendari.

sofijana
autor
16. jan 2022

@ritalein existuje nejaka moznost, že ked im to vysvetlim, že sa presmeruju nanho a ie n mna? ved odo mna vždy vsetko co ziadali obratom aj dostali, ON im predsa nedodal za dlhe obdobie co pozadovali... fasa a ja mam splacat cudzie peniaze som v koncoch

deedol
16. jan 2022

v teme sa nevyznam, ale napada mi, ci sa neda este spatne dolozit vsetko, co od neho ziadali a co im on nedolozil. ak tam teda ten narok bol opravneny. treba sa opytat.

ritalein
16. jan 2022

@sofijana mrzi ma, ale asi skor nie. Ty ako ziadatel, si dokladala vsetko, co chceli, ale do toho spadali aj jeho dokumenty. Ja by som skusila zavolat, alebo radšej mailovat, nech to mas pisomne a vysvetlila ako to je, ale myslim, ze ti navrhnu splatkovy. A on teda nevykonával ozaj ziadnu činnosť za dane obdobie alebo len nic nezdokladoval?

maciatkolulu
16. jan 2022

@sofijana ja nerozumiem, oni ti poslali výzvu na Slovensku adresu? Nejako sa mi nechce veriť, žeby mali Nemci takto lahunko vybavítelne prídavky bez pravidelného dokladania aktuálnych papierov. Ja teda nemecký systém nepoznám, ale neverím, že je oveľa benevolentnejsi ako rakúsky. Nejaké celé divne. Kedy sa teda začali vyplácať duplicitne prídavky? Na sk si ich mala stopnúť, ste prišli naspäť a?

maciatkolulu
16. jan 2022

@sofijana nepoberala som v dvoch krajinach, oni su medzi sebou poprepajany... mne zrusili jemu vyplacali... cele zle
Toto si napísala, lenže v tom prípade, kebyže boli poprepajani asi by dva roky nevyplácali v nemeckú. A neverím, naozaj nie, že Nemci by akomkoľvek podozrení, nedonani správnych papierov pokračovali vo vyplácani.

sofijana
autor
16. jan 2022

@maciatkolulu ved toto mi je cele divne nieco tu poriadne smrdi...
ja neviem bohuzial zanho nic vydokladovat, on podla mn dobre vie že ich ziskal nezakonne a tiez im nic nedoda... nereaguje na nich, ignorant...

cela logika tu zlyhava
ani mne sa nestalo že by sputili pridavky bez toho, aby vsetko nemali nechapem.
budem im volat, pisat, poženiem to jak sa da...

kiki68
16. jan 2022

@sofijana ja by som ich okamzite emailom kontaktovala a poslala detailny vypis uctu, ze peniaze si nikdy neprijala v nijakej forme a tiez by som im zdokumentovala to, ze to neslo na Tvoj ucet ani povodne, ze partner tiez neplati ani vyzivne na Slovensku a KG boli machinaciou zo strany partnera za ucelom jeho obohatenia. Bude to musiet on vratit, kedze to on na svoj ucet poberal. Hoci ked ai to vtedy v nejakom zastupeni podala, tak mali tiez vyrozumiet v prvom rade Teba o poberani a ich vyske. To je cele divne

pieksamaki
16. jan 2022

@kiki68 podla mna KG neriesi vztah medzi partnermi....manzelmi alebo tak...im je jedno ako spolunazivaju a zaroven vedia ze sa to meni. Narokovatelnost tam bola...lebo deti su...preto si myslim ze ani nie vracat spat na KG urad...ale dat matke....to vsak iba za obdobie ako on pracoval v DE...potom zvysok by musel vratit...a to bude musiet dokazovat...atd....juj...no na dlhe trate.....kazdy bude tvrdit nieco ine...ale dolezite su len dokazy...co je dokazane.....
Na SR sude by som si radsej zaplatila pravnika
...lebo uz budes mat v tom gulas.....a moze sa stat ze ti nieco unikne...ja si myslim....ze tvoj ex sa tiez pravne radi.....to uz su tazke veci....na sudoch

pieksamaki
16. jan 2022

@sofijana a deti ho ani nepoznaju...pravdepodobne...nie? Kedze ste spolu nezili

maciatkolulu
16. jan 2022

@sofijana na aký účet chodili tie prídavky, na koho meno? Véd ti poslali list a tam to máš. Ako vedelu adresu na sk?

kiki68
17. jan 2022

@pieksamaki no neviem, lebo napr v Rakusku je to viazane na ucet jedneho z nas rodicov, plus sa tam dokladaju veci. Podla mna ten jej partner pekne osmelil system a obohatil sa. Ale je to dost zamotane z mojho pohladu. Ja sa divim, ze problem nenastal uz skor, pretoze kamosky mali problem skoro ihned ako nieco tahali a malo sa to medzi statmi dorovnavat.

janakarara
Odpoveď bola odstránená
sofijana
autor
20. jan 2022

@janakarara jezis dakujem skontaktujem ich... dakujeeem!

Strana
z2