Čerpanie dovolenky počas rodičovskej a sociálna poisťovňa
ahojte, chcem sa spytat, ci je nejakym sposobom riesitelna situacia, ze pocas RD som cerpala dovolenku ALE pred a po nej som neriesila odhlasku a prihlasku do SP. Kedze im zbehla dualna platba automaticky ma vyradili ale samozrejme nezaradili. Toto vzniklo tym, ze na personalnom odd. mi dali mylnu informaciu, ze to riesia oni bez mojej intervencie voci SP. Je tato situacia nejakym sposobom riesitelna kvoli zapactu do dochodku ? dakujem.
p.s. skoda,ze SP nema povinost informmovat o vyradeni, preco asi !?
ak ti ide o dochodkove poistenie tak prihlaska je akceptovana len odo dna podania, takze si chod co najskor podat prihlasku do SP
Dakujem myslela som , ze to tak bude ale dufala som ze sa najde este nejake to riesenie.A neviete mi poradit ci sa to nejako nedotklo aj zdravotnej poistovni, kedze ma vyradili, tak vlastne za mn anebolo nic odvadzane, alebo toto zas riesi UPSVAR?Dakujem
Dakujem Gapa, a mam este otazku je mozne este nejakym sposobom si doplatit to poistne Socialnej poistovni.A ako je to so vztahom k DDS?DAkujem
@zuzka767 je to drahé a neviem, či sa oplatí, Da sa spätne doplatiť napr. za obdobie evidovania na up alebo aj myslím za obdobie prerušenia poistenia (už som dlho nepozerlala v zákone, či boli v tomto zmeny), aj RD je prerušené, to ale neviem, či sa musí celé obdobie. To sa dá aj inokedy, napr. pri vyrátaní dôchodku, ale treba potom platiť najmenej z minima v čase, kedy to doplácaš. Stát platí z vym.základu 483eur tento rok.

ak sa tu nenájde nik,kto bude vedieť odpovedať,skús porada.sk,sú tam odborníci,ktorý sa v tom vyznajú a skôr budú vedieť poradiť 🙂