icon

Čerpanie dovolenky pred/po ukončení RD

kefrinky
21. aug 2018

Ahojte,

chcela by som sa spytat, ci je nejaky rozdiel v cerpani dovolenky, ktora sa mi pocas MD a RD nazbierala s tym, ze po RD bude ukoncenie prac. pomeru. Rada by som totiz prac. pomer "potiahla" k 31.10 a k tomuto datumu ako vypoved, ale RD mi konci 24.10.2018. Zamestnavatel sa vyjadril, ze nema problem cerpat par dni dovolenky po RD. Ci to ma nejaky vplyv potom na vysku podpory na Urade prace. Dakujem.

Strana
z2
adriana36
23. aug 2018

baby prosim chcem sa spytat ako to je ked po ukonceni rd som vycerpala 2 dni dovolenku, ukoncila tpp, zvysok dovolenky som si dala preplatit..aaaaleee pocas rd som pracovala na dohodu...ako sa pocita podpora v nezamestnanosti v tomto pripade....budu mi ju nejak kratit o to, co som zarobila ako dohodarka?? dakujem

adriana36
23. aug 2018

@evittam

Dnes o 20:48
baby prosim chcem sa spytat ako to je ked po ukonceni rd som vycerpala 2 dni dovolenku, ukoncila tpp, zvysok dovolenky som si dala preplatit..aaaaleee pocas rd som pracovala na dohodu...ako sa pocita podpora v nezamestnanosti v tomto pripade....budu mi ju nejak kratit o to, co som zarobila ako dohodarka?? dakujem

majusqa77
23. aug 2018

@adriana36 priemerom. Ak si na dohode zarobila malo si nemala cerpat dovo

adriana36
23. aug 2018

@majusqa77 na dobodu som mala cca 70eur a prijem v praci pred md 500 v hrubom

majusqa77
23. aug 2018

@adriana36 uprimne - si si riadne posrala podporu

adriana36
23. aug 2018

@majusqa77 nooo, keby so. to ja pred tum vedela a poradil by mi niekto...sprostou nahodou som sa to dozvedela tu na mk

adriana36
23. aug 2018

@adriana36 som sa pytala na socialke aj urade prace ake mam moznosti a vsade ma odbiki ze oni nevedia ako sa to pocita a ani podla coho.jeden urad sa vyhovaral na druhy

olifcek
23. aug 2018

@majinka81 ked Ti nic nevyplatia, nebude max.podpora...
@evittam porad i mneeee, do ip, zvedava som, ako inac sa to este da? 😇

olifcek
23. aug 2018

@adriana36 mozno fakt nevedia, lebo nemusia...

evittam
24. aug 2018

@adriana36 Tak ako pise
@majusqa77 .
Ak to bola dohoda na pravidelný príjem.

evittam
24. aug 2018

@adriana36 Presne ako pise
@olifcek . Oni to naozaj ani nevedia-cest vynimkam. Mala si sa informovat inde-napr.aj tu a kľudne robiť na dohodu ale na nepravidelný príjem-tam sa neodvádzaju odvody na PvN.

evittam
24. aug 2018

@olifcek Napr.koniec RD 9.12., dáš výpoveď v oktobri, vypovedna lehota 1.11.-31.12., 13.12.sa das na PN minimalne do 31.12. 😉

olifcek
24. aug 2018

@evittam myslela som, ze s PN, ale nebola som si ista :D dakujem

evittam
24. aug 2018

@olifcek Za malo 😉

kefrinky
autor
24. aug 2018

@majusqa77 Prosim ta este, cize ak je aj dohoda napr. od aprila 2018 na 10€ ani vtedy uz nevznikne nejaka normalna podpora? Nejde mi o max. ale zasa nejakych 50 € aby mi vyslo, uff....(mam nevycer. dovolenku + odstupne). Vdaka Ti.

majusqa77
24. aug 2018

@kefrinky ak je to s prav prijmom a odvadza sa z nej do fondu zamestnanosti - nie.
Potom treba ukoncit dohodu najneskor spolu s tpp v drn skoncenia rd a podpora sa bude ratat z prijmu pred rd

kefrinky
autor
24. aug 2018

@majusqa77 Velka vdaka, si zlata. Na pravidelný prijem je nejaka casova podmienka, ze napr tri mesiace za sebou?

majusqa77
24. aug 2018

@kefrinky uz 2 sa beru ako pravidelny prijem

adriana36
24. aug 2018

@olifcek dakujem. No ja som pracovala 3 mesiace a ukoncila som ho este pred skoncenim rd a tpp. Uz je to jedno...ale pravda, je to na figu..uvidim kolko mi vyrataju, uz s tym nic nespravim...ale dakujem si zlata, 😉

kefrinky
autor
24. aug 2018

@adriana36 @olifcek a ak sa dohoda ukonci skor ako TPP to je problem?

majinka81
25. aug 2018

@olifcek To chapem,na papier mozu napisat co chcu,das na urad a oni podla toho vyplacaju.Ale kto vidi,ze si tie peniaze dostala?Aj do ruky.Napr ako robia sukromnici.Vyplata 800 eur na ruku a odvadzaju min mzdu za zamestnanca.Nie z 800 eur.

evittam
25. aug 2018

@majinka81 No ale ved za to si moze ten zamestnanec sam, co podpise to ma.

adriana36
25. aug 2018

@kefrinky no to neviem, este nemam po mesiaci ziadne rozhodnutie lebo nas system....takze neviem ako to je v tomto pripade ak je dohoda skor ukoncena ako tpp a rd.

kefrinky
autor
28. aug 2018

@majusqa77 prosim, mozes mi este napisat, ci by bolo výhodnejšie ukoncit uz teraz dohodu, alebo az spolu s TPP? A to ti z par mesiacov dohody budu ratat podporu, ci ked to ukoncim spolu tak bude zo mzdy predtym, plus dovolenka preplatena? Dakujem Ti.

majusqa77
28. aug 2018

@kefrinky
ak skoncis dohodu zaroven s RD (a aj PP) budu ratat z prijmu pred RD
ak skoncis dohodu neskor ako RD a PP, budu ratat z dohody
ak skoncis PP po RD, budu ratat priemer na dni, kedy sa platili odvody z prijmu, a to aj z dohody aj z PP

kefrinky
autor
2. sep 2018

@majusqa77 Dakujem ti velmi pekne. 🙂

Strana
z2