icon

Chodia nejaké kontroly v prípade neplatenej rodičovskej?

inpe55
12. sep 2019

Ahojte maminky. Mate niektora skusenost s neplatenou rodicovskou? Bola som sa zahlasit na zdravotnej poistovni na neplatenu rodicovsku,s tym ze dieta bude v skolke len na 4 hodiny. Neviete mi povedat ze ci chodia nejake kontroly, a kde? Do školky ,či domov?
Ďakujem

kukulienka83
•
12. sep 2019

Prečo by mali chodiť kontroly???

dopolbokaodrata
•
12. sep 2019

A prečo sa bojíš kontroly? Dávaš ho tam na dlhšie ako 4 hodiny?

veronikaszabova
•
12. sep 2019

@kukulienka83 lebo ked je na nepl.RP, dieta moze byt v skolke len 4h.

@inpe55 ak ti pridu na to, ze dieta je v skolke viacej ako 4h, doplatis si zdr.poistenie odkedy ta eviduju ako osobu starajucu sa o dieta do 6r.

veronikaszabova
•
12. sep 2019

Ja ked som bola na nepl.RP pri synovi, mala som rozhodnutie zo skolky, ze je prijaty iba na pol dna. Nie na cely den.

inpe55
autor
•
12. sep 2019

No doteraz chodil na cely den.ale teraz som sa prihlasila na tu neplatenu,tak som ho odhlasila a chodi len na 4 hodky.
Tak len tak som chcela vediet ,ze ci sa niekto uz stretol aj s kontrolou.

inpe55
autor
•
12. sep 2019

Lebo mam znamu na socialke a ona mi hovorila ze od nich kontrola nepride urcite,ze ony neriesia skolku ani pri platenej predlzenej ani pri neplatenej.
Tak som zvedava ze odkial teda tie kontroly chodia?

veronikaszabova
•
12. sep 2019

@inpe55 a coby kontrolovali pri platenom RP? Vtedy moze byt dieta na cely den v skolke

inpe55
autor
•
12. sep 2019

No pred par rokmi aj pri platenej mohlo byt dieta na 4 hodky,viem to podla starsie syna. A potom to zmenili ze moze byt cely den.

niza
•
13. sep 2019

Ja som bola na neplatenej ale dieťa som do škôlky nedávala.ked som dobrovoľne s ním doma tak som doma...

inpe55
autor
•
13. sep 2019

@niza no on chodil aj minuly rok,kedze som vtedy mala plateny, tak by som ho nerada odhlasovala,pretoze on je tam rad. Ked moze byt aspon na 4 hodiny,tak preco nie.aspon je v kolektive.

lenka2710
•
13. sep 2019

@inpe55 ja davam tiež malú na 4 hodiny uz tretí rok,nerobí mi to problem a s kontrolou som sa ešte nestretla
Ale viem o veľa mamickach,čo sú na neplatenej a dieťa je v škôlke celý deň!
Takže záleží aj od mamičiek,či majú odvahu alebo nie 😂 podľa mňa ked uz kontrola tak zo zdravotky,ale nepoznám nikoho komu by prišli na kontrolu 😉

inpe55
autor
•
13. sep 2019

A tak v podstate mi to teraz aj vyhovuje ze je len na 4 hodiny,pretoze pre starsieho syna chodim do skoly,a aapon ich beriem teraz oboch a nemisim sa motat dva krat.

lenkaah
•
9. okt 2019

Baby,ked mozem vstupit,dnes som bola na zdravotnej,a tam mi povedali,ze moze ist na 4 hodiny do skolky,ale iba po dobu troch mesiacov...ze ked chcem neplatenu matersku,tak len max.3 mesiace...poculi ste uz o tom?Lebo ja som uz pozerala vela diskusii s touto temou,ale nikde sa o troch mesiacoch nepisalo...

veronikaszabova
•
9. okt 2019

@lenkaah do 6 rokov dietata, dieta je v skolke len 4h denne

inpe55
autor
•
10. okt 2019

@lenkaah to je blbost.ja som bola tiez na tej zdravotke a povedali ze moze chodit na 4 hodiny ale normalne cely rok.

lenkaah
•
18. nov 2019

@inpe55 a aku mas zdravotnu?Ja mam vseobecnu,a fakt mi ukazovala aj cislo nejakeho zakona,podla ktoreho moze chodit len 3 mesiace...tak teraz zvazujem ze dochodi do konca novembra a mozem ho odhlasit...

veronikaszabova
•
18. nov 2019

@lenkaah je absolutne jedno aku mas zdravotnu.
Btw, aj ja mam VŠZP a bola som s malym na nepl.RD

lenkaah
•
18. nov 2019

@veronikaszabova tak potom neviem preco mi hovorila ze len 3 mesiace...Dakujem za odpovede...Asi sa tam pojdem este raz popytat...