Čo s dovolenkou z minulého roka, ak nastupujem na materskú?

sinnovea1
2. jan 2020

Ahojte, od aprila by som mala nastupit na matersku, teraz som PN. Co s dovolenkou z predchadzajuceho roka? Musi mi ju zamestnavatel preplatit ci ju mozem cerpat az pri navrate do prace po uplynuti materskej a rodicovskej dovolenky? Vznika mi nejaky novy narok na dovolenku ak som na materskej a nasledne pokracujem v rodicovskej dovolenke? Dakujem.

evittam
2. jan 2020

@sinnovea1 Zamestnavatel musi preplatiť dovolenku len po skončení PP, pocas trvania PP nie je možné dovolenku preplatiť ale len čerpať-vid ZP. Pocas MD ti patrí alikvotna cast dovolenky, pocas RD nie.

sinnovea1
autor
2. jan 2020

@evittam počas predošlej matetskej mi ju on sám automaticky preplatil, tak sa obávam, že to spraví aj teraz. Ako to teda mohol urobiť? nechápem..

evittam
2. jan 2020

@sinnovea1 Neviem. Porušil ZP. Sa spytaj mzdarky.

evittam
2. jan 2020

@sinnovea1 Na paske mozno uviedol čerpanie, ale to by si musela mať prerusenu RD....Pozri pasku.

sinnovea1
autor
2. jan 2020

@evittam nemala som praveze.. pri malom som bola na materskej od maja 2014 a nasledne mi ju na zac.roka 2015 preplacali, tie nevycerpane dni..

evittam
2. jan 2020

@sinnovea1 Ešte raz-nie je to možne na zaklade ZP. Ako to spravili papierovo netusim. Nie som mzdarka vo firme kde pracuješ. Nevidela som vykazy, nič...

evittam
2. jan 2020

@sinnovea1 No podla toho co pises -si bola na MD cca do konca roku 2014- max.niekde pol januara 2015-daj presne dátumy.
Oznamila si pisomne koniec MD a nástup na RD? Ak ano tak netuším ako. Ak nie je ešte mozne ze papierovo ti dali nástup a cerpanie a potom RD. Dôležitá je paska.