Čo s nevyčerpanou dovolenkou?
ahoj.chcem sa spytat na nieco.mam mensi problem neviem ako je to po stranke zo zakonnika ze...tento rok som nastupila na marodku vo februari.v jnuari mi vznikla dovolenka a vlastne az do polky maja mi vznika narok na dovolenku.ako je to?musim si ju vycerpat pred nastupom na matersku?(cize skor ukoncit marodku),alebo mi ju musia preplatit?ja by ju skor chcela preplatit nemala by som ziadne papierovacky ako ked by som si ju vybrala.ze ci vlastne mozem odmietnut ak mi povedia ze si ju musim vybrat.dakujem 🙂
@anetkaadamko ja by som si tu dovo posunula po navrate do prace.. ...potom bud vycerpas, alebo v pripade, ze by dali vypoved sa da aj preplatit. a ako je prispevok vyssie, moze z toho vyjst pekny priemer v pripade ak by si sla na urad prace
ahojte, potrebovala by som poradit.
potrebovala som zistit na kolko dni dovolenky mam presne narok za rok 2012 a ak mam narok aj na zaciatku r. 2013( januar a februar 2013).
V r. 2011 som pracovala vo firme na dobu neurcitu az do konca roka, dovolenku som si celu vycerpala - 25 dni som mala narok podla veku.
V 01/2012 som pracovala asi 3-5 dni, nepamatam presne, potom som isla na PN a z PN som presla na matersku dovolenku - 6 tyzdnov pred porodom, ten mal byt 12.03., ale nakoniec som rodila 01.03.2012.
Na materskej dovolenke som bola do 08.10.2012 ako slobodna matka som mala narok na 37 tyzdnov, potom som presla na rodicovsku dovolenku.
Ku dnu 28.02.2013 som ukoncila pracovny pomer dohodou este pocas rodicovskej dovolenky, ale moja firma mi ziadnu dovolenku nepreplatila a ja som nevedela, ze mam na nu narok, dozvedela som sa to asi pred mesiacom.
od 01.03.2013 pracujem v inej firme.
Podla mojich info by som v roku 2012 mala narok na 25 dni dovolenky.
Dakujem vopred za vsetky informacie

@anetkaadamko lebo zakon nepusti 🙂