icon

Čo znamená prerušenie sociálneho poistenia na rodičovskej dovolenke?

ivka21
28. dec 2023

Ahojte postrehli ste tuto zmenu?Co to v preklade znamena.dakujem

andreakotesova
28. dec 2023

Že sa ti obdobie pocas RD nebude zaratavat do dochodku.

cakanka22
28. dec 2023

📌

pe_mi
28. dec 2023

@andreakotesova ahoj,čo tym vlastne chcú dosiahnuť?aby išli ženy po 6mesiacoch dieťaťa do práce ,ako kedysi naše mamy?či o čom toto vlastne je?ak mi vieš vysvetliť ,ďakujem

andreakotesova
28. dec 2023

@pe_mi asi tak nejako to bude 🙂

pe_mi
28. dec 2023

Ak viete niekto zodpovedať, ak bol pred nástupom na materskú niekto na úrade práce alebo na dohode,platí to aj vtedy?to v článku nie je spomenuté.
„Od nového roka teda platí, že zamestnancovi a SZČO sa z uvedeného dôvodu preruší povinné sociálne poistenie len v období, v ktorom nebudú mať vylúčenú povinnosť platiť poistné v období tehotenstva a materstva,“ priblížil Kontúr.

lilinka88
28. dec 2023

Už je tu o Tom niekoľko diskusii, zbytočne všetky panikárite. Sociálne poistenie je aj teraz počas RD prerušené...

pe_mi
28. dec 2023

@andreakotesova tak to nech nafuknu jasle a škôlky 🤷

andreakotesova
28. dec 2023

@pe_mi tak súkromných máš dostatok, podľa mňa.

pe_mi
28. dec 2023

@lilinka88 čiže ani teraz sa nám mamičkám do dôchodku toto obdobie neráta?vieš prosím ťa povedať, ako to je pri predĺžených rp?týka sa to aj tých?zo zdravotných dôvodov myslím.nie tých neplatenych predĺžených rp

andreakotesova
28. dec 2023

@pe_mi teraz sa ti to ráta do dochodku.

miska158
Autor odpoveď zmazal
miska158
3. jan 2024

@lilinka88 neplatí sa nemocenské to je rozdiel 🙈

lilinka88
3. jan 2024

@miska158 sociálne poistenie je komplet prerušené počas RD.
Druhá vec je,že zároveň si ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov a tým pádom máš odvody na dôchodkové poistenie,ale z min. VZ, nie ako keď by si bola v práci a mala sociálne poistenie aktívne.