Dá sa poberať rodičovský príspevok a súčasne maródka?
D.den mam taku dilemu poberam rodicovsky zaroven som na pn z dovodu rizik.tehotenstva na urade mi vcera povedala ze mozem poberat aj pn aj rodicak.ale aj tak mate stym skusenosti.?nerada by som to.musela vracat a pravda je ze na urade ma ubezpecovala sice z eano ze su to dve rozdielne davky ale aj tak...vdaka
Ahoj .plánujeme bábo.Pracujem piaty rok u toho istého zamestnávatela a ked zostanem tehotná,je riziko aby som tam ostala aj počas tehotenstva/zdravotná sestra na odd/ a kebyže sa vypíšem na PN tak by som asi kolko dostávala.A kebyže som na rizikovom tak je suma iná? Dakujem
@hervay PN je vždy rovnaká - je jedno či je to od obvodného lekára alebo gynekológa. Prvých 10 dní ti platí zamestnávateľ - prvé 3 dni ti platí 25% z tvojho vymeriavacieho základu, ďalšie dni je to 55% z VZ, po 10 dňoch začína PN vyplácať SP - 55% z VZ. Vymeriavacím základom pre PN bude v tvojom prípade príjem za r.2015 (ak budeš PN v r.2016).
Dobrý deň rok 2016 som bola na predĺžením rodičovskom príspevku pri synovi v sept. 2016 som začala pracovať na DIČ rok 2017 som na predĺž. Rodičovskom s dcérou soc. Poisťovni mi nevznikla povinnosť platiť . Platím si len zdravotné . Dostanem Pn lebo som mala úraz či si vôbec dať Pn vypisat

@gapa 100000krat dakujem zavsetko