Dá sa popri rodičovskom príspevku študovať?
ahoj je tu mamicka co studuje aj popri Rod.pris. ???Moj sen bol stale pracovat ako vychovavatelka s chorymi detickami znama mi vravela ze staci 2rocna nadstavba v odbore....ja som uz vystudovala vlasovu kozmetiku,ale vobec ma netaha tento odbor pracujem aj doma s vlasmy atd ale chcem robit pracu ktora ma bude bavit poradte mi dakto vopred sa tesim na odpovede 🙂 🙂 😉
@rybenka79 aha, jasné, to ma nenapadlo, že za denných škola dostáva....kokos, aj tak mi nikto nevysvetlí, prečo denní, na ktorých sú vyššie náklady študujú bezplatne a externí, ktorí študujú na 90% sami, si musia platiť....no ale to je do inej témy....tie dva roky hádam ešte vydržím 😀
@rybenka79 bakalára som študovala predškolskú a elementárnu pedagogiku v Prešove, magistra idem učiteľstvo pre primárne vzdelávanie v Bratislave.... som bola prijatá síce aj do Prešova, aj do Nitry, ale nakoniec som si vybrala Blavu, že reku skúsim niečo nové a možno mi prospeje trošku ísť aj ďalej z domu....aj deti si možno odo mňa oddýchnu 😀 😀 😀 😀 A čo sa týka študentov, tak nám vyučujúci stále vraveli, že nás externistov majú radšej 😀
@jaduska ja ucim iba externistov, dali mi ich vzhladom k mojmu drobcovi a tak mam cez tyzden pokoj 🙂 drzim palce a vela sil a klobuk dolu pri 3 detickach robit skolu!!!!
A odporucam aj doktorat, to zvladnes s prehladom ked si toto zvladla a konecne by ti stat platil za to ze studujes 😀 a to je bez skusok, iba praca a sem tam clanok 😉
sikulka!!!!!!!
@rybenka79 ďakujem....dostať sa na doktorandské je môj sen, len musím oprášiť niektorý cudzí jazyk....mňa to štúdium na staré kolená začalo strašne baviť a robiť výskum - to by mi asi sadlo...a s písaním nemám problém, ja som bakalárku napísala na 90 strán + 40 strán obrázková príloha 😀
@jaduska no super, taka chut do pisania by s ami teraz zisla 🙂
s tym jazykom to nie je take hrozne, stacia zaklady.... no odbornost a skusenosti co mas ty oproti 23roc. "zobakom" co vysli skolu a chce ist na doktorat je neporovnatelna. Skoly uz viac uprednostnuju studentov pri primackach na doktorat co uz maju skusenosti, realny pohlad na problematiku a nie "zobakov"!!!!! Aky vyskum, ci prispevok im napise on? ...zacina sa mi pacit ze aj skoly uz inak na to pozeraju, tie hodnotenia skol ma nieco vyznam z praktickych skusenosti a pridanej hodnoty
dakujem dievcence :P,,,,uplny zmatok uz mam asi ja si nemozem dovolit cestovat az tolko km asi na koniec pockam jeden rok lebo neotvorili mi odbor,ktory som chcela,,,a dialka je len 30km tak to by sa dalo cestovat kazdy tyzden vyse 100km to ne 😒
@bambulkabambulkova tak držím palce, nech si dobre vyberieš....
@jaduska ja aj mam vybrate ale neotvorili mi odbor specialna pedagogika tak uvidim
@bambulkabambulkova ahooj.. tak ja v septembri by som mala byť druháčkou na VŠ.. dala som si žiadosť na individuálne študium, no zatial mi to neschválili..začínam mať obavy, lebo denne do školy nemôžem chodiť a externé študium si tiež nemôžem dovoliť...dufam, že aspon tebe sa bude dariť 🙂
@bambulkabambulkova ahoj. Ja študujem v BA na Pedagogickej fakulte UK odbor sociálnu pedagogiku a vychovávateľstvo kombinovanou metódou. To znamená, že je to síce denné štúdium, ale do školy sa chodí max raz za mesiac (piatok, sobota). Keďže je to denné, tak žiadne školné za I. stupeň neplatím, až na magisterskom. Túto formu zvyknú otvárať každé tri roky, ja som začala 2010/2011, takže najskôr o dva roky. Máme spolužiačky z celého Slovenska, skús sa informovať na fakulte a opýtaj sa, či a kedy budú znova otvárať toto štúdium kombinovanou metódou.
Adresa katedry:
Katedra sociálnej pedagogiky
Šoltésovej 4
821 01 Bratislava
tel.: 02/55577744
e-mail: kspg@fedu.uniba.sk
Držím palce 😉

@jaduska a co ides studovat? zameranie? ....bez skoly sa uz neda, nerada to hovorim/pisem no niektori studenti no hruuuuza,ani vyucny list by som im nedala a nie to VS.... je to nefer voci tym co si to odmakaju. Aj napriklad mamicky co maju domacnost, deti a rovnako chodi ten co je doma na podpore, pripadne 20rocny a nechce sa mu robit a zivia ho rodicia.... a pravidlo je, ze ta mamicka je pripravena a on nie a este si otvara usta drzo.... juuj to mi vadiiii a velmi a zla som na to