icon

Dala som výpoveď a zistila som, že som tehotná

prhlavka
18. aug 2016

Ahojte žienky, chcela by som sa s Vami poradiť, resp. Vás poprosiť o radu ohľadne zamestnania a tehotenstva. Pracovný pomer som žiadala ukončiť dohodou, momentálne čerpám dovolenku a ukončený pracovný pomer by mal byť od 01.09.2016. (v práci stres, zlý kolektív a za skoro minimálnu mzdu). zistila som týždeň do zadu, že som tehotná, čítala som niečo okolo ochrannej lehoty, ale neviem či som to správne pochopila. Týkala by sa ma len vtom prípade keby som výpoveď dostala, zistila, že som tehotná a že by ma nemohli vyhodiť a ja by som chodila i na ďalej do zamestnania? V mojom prípade asi z ochrannej lehoty nebudem mať nič však? No do práce sa vrátiť nechcem, šediviem už len z predstavy, že sa tam mám ešte na 5 dní vrátiť. Čo by ste mi poradili? 😉

Strana
z4
zuzana271
16. okt 2018

@evittam dakujem ti velmi pekne😊

evittam
16. okt 2018

@zuzana271 Za malo

zuzans258
16. okt 2018

@evittam ahoj a ešte sa ťa chcem opýtať
... mám nárok aj keď výpoveď bola z mojej strany???teda do konca výpovednej lehoty ak sa mi podarí otehotnieť...tak čo bude s mojou výpoveďou...je stále aktuálna?

evittam
17. okt 2018

@zuzans258 Nezáleží na tom kto dal vypoved. A áno výpoveď je aktuálna. Jedine,ze by si ju stiahla a zamestnavatel by však musel súhlasiť.

zuzans258
17. okt 2018

@evittam ďakujem moc si mi pomohla🙂

emchuana
5. okt 2020

@liz_lemon ahojte baby vedeli by ste mi poradiť?
Výpoveď som dostala z organizačných dôvodov k 4.9.2020 s tým že ak sa ráta tehotenstvo od prvého dňa poslednej menštruácie tak to bolo 31.8.2020. Cize bola som už tehotná 5 dni keď som podpisovala výpoveď dohodou.
Teraz som na úrade prace a beriem podporu. Mám ja vlastne nárok na materskú? Vzťahuje sa na mna nejak ochranná doba? Za všetky infosky ďakujem ✔️🙂

emchuana
7. okt 2020

@prhlavka ahoj vedela by si mi poradiť?
29.8.2020 mi skončila RD. Nastúpila som do prace a
Dostala som výpoveď dohodou z organizačných dôvodov k 5.9.2020.
Od 30.8.2020 mám potvrdené tehu. Cize v case podpisovania výpovede som už bola tehu.
Som v ochrannnej lehote? Mám nárok na materské?
Teraz som na úrade a poberám podporu.

Strana
z4