icon

Daňové priznanie - postup

zaanaa
26. jan 2018

Ahojte, prosím o radu. Mám prvé dieťa a som na materskej dovolenke musím robiť daňové priznanie? ja sa týmto veciam vôbec nerozumiem. Prosím o radu čo všetko k tomu treba z práce mi nepovedali zatiaľ nič a nakoľko mame neochotnu personálnu zatiaľ jej nechcem volať 🙂 kamarátka mi povedala že musím ísť na socialku a úrad pre papiere k daniam viete mi o tom niekto viac poradiť aký je postup? Mna to ani nenapadlo že to treba 😀 dakujem 🙂

janci05
26. jan 2018

Ak sa nemýlim, tak daňové by mal za teba urobiť tvoj zamestnávateľ, ale len v tom prípade ak ho do 15. februára o to požiadaš Žiadosťou o ročné zúčtovanie daní. Inak si ho musíš urobiť sama ak tvoj zdaniteľný príjem za rok 2017 bol vyšší ako 1901,67 eur.
Tu je to celkom dobre popísané https://www.financnasprava.sk/sk/obcania/dane/d....

Ak si vydatá tak tvoj manžel si ťa môže uplatniť vo svojom zúčtovaní, ale to musíš ísť na sociálku a požiadať o potvrdenie príjmu z materskej a od zamestnávateľa tiež.

evittam
26. jan 2018

Tak ako píše
@janci05

zaanaa
autor
26. jan 2018

A ked som slobodná musím tiež ísť vypýtať na socialku papiere k daniam? Keď som dostávala rodičovský príspevok a materskú?a to musím tiež odovzdať zamestnávateľovi?

evittam
26. jan 2018

@zaanaa Nie, stačí poriadne vypísať žiadosť o ročné zúčtovanie ale je možné, že mzdárka to bude vyžadovať.

zaanaa
autor
26. jan 2018

@evittam oki dakujem pekne za info 🙂

evittam
Autor odpoveď zmazal
zabulka1
8. mar 2018

@evittam mozem sa opytat pisem si danove priznanie, v roku 2017 som bola na MD aj Rd viem ze potrebujem dokladovat papiere ale pise sa Rd a Md do danoveho priznania? Dakujem

zabulka1
8. mar 2018

@evittam uz nepotrebujem dakujem