Dieťa, ktoré nemá 3 roky ide do škôlky. Prídem o rodičovský?
Prosim vas poradte mi zevraj mozem dat dieta do skolky na cely den(bude mat v maji 3 roky) a nepridem o rodicovsky a este k tomu mozem aj pracovat. Co je na tom pravdy? Dakujem za kazdu radu 🙂
@152mirka152 Rodičák budeš dostávať do 3 rokov dieťaťa, pritom môže chodiť do škôlky a ty pracovať. Aj ja som malú dala, keď mal 2,9 roka a šla som do práce.
Prispevok je vyssi nez RP,okolo 230eur.😉
@evittam áno, ale ten priamo do ruky nedostaneš... požiadaš si o preplácanie nákladov na škôlku - musíš ich zdokladovať.
@152mirka152 Ja už pracujem, malá je v škôlke (štátnej), v marci mi končí RD a stále ho poberám... 🙂 Nič som nikde nehlásila (pýtala som sa na ÚPSVaR - nepotrebovali to vedieť), len som sa musela ísť odhlásiť zo Sociálnej poisťovne kvôli dôchodkovému poisteniu..
@jamabe no to som vedela ze musim z dochodkoveho odhlasit ale stale som bola v tom ze ked ju dam do skolky a nastupim do prace pridem o rodicak 🙂 dakujem vam vsetkym fakt ste mi velmi pomohli 😊
a co v pripade, ak matka nastupi len na polovicny uvazok? plati to iste? dakujem 🙂
@152mirka152 nie 🙂 nie je urcena..
@jamabe dakujem lebo uz aj take som pocula ze nemozem prekrocit minimalnu mzdu 🙂
@152mirka152 Určite nie. Ja pracujem a mám vyššiu mzdu ako minimálnu a normálne poberám rodičovský... 🙂
Chcela by som sa opytat,ked dam dieta do skolky, tak nepridem o rodicovsky,ked pracujem ale ked ju dam do jasli a budem ziadat o prispevok na jasle,tak on pridem?dakujem za odpoved
ahojte, chcela by som vas poprosit o radu. Dcera dovrsi 3 roky 24.februara 2015, do statnej skolky ma nastupit od marca. Teraz mam moznost, zeby nastupila do skolky uz teraz vo februari, cize o mesiac skorej pred ukoncenim RD. Ja nastupujem do prace 1.marca. tzn, zeby som bola takto mesiac doma. Chcem sa spytat ci pridem o rodicovsky prispevok, resp. ci mam niekde nieco hlasit? ist na socialnu poistovnu?
Ahojte baby. Mozte mi prosim poradit. Ked dam teraz od septembra dieta do stasnej skolky ale 3 bude mat az v novembri - rodicak mi ostava ak nastupim do prace. Ostava mi vsak aj ked do prace nenastupim _?. Alebo je to podmienene tou pracou.Ak mi ostane rodicak , nieje tam podmienka napriklad iba na 4 hod. alebo nieco take.Dakujem krasne za odpoved

@152mirka152 môžeš. O rodičovský prídeš jedine v prípade, ak poziadas o príspevok na jasle. Mne takto podobne nastupoval starší a rp šiel dalej