icon

Dieťa v škôlke na celý deň a predĺžený rodičovský príspevok

29. sep 2025

Dobrý deň,známa mi prednedávnom povedala, že jej schválili predĺžený rodicak, tak mi povedala že aké problémy mali ( ma 3 a pocikava sa počas spánku, nič viac) a že jej mala chodi do škôlky normálne, ale ona je doma na predĺženom rodicaku… prosím vas za vysvetlenie, to sa da? Vôbec s tým nič nejdem robiť, ani ma to nevytaca len ma to vyslovene zaujíma, či môže chodiť dieťa na cely deň do škôlky a mamka byt na predlzenom rodicaku. Ďakujem 😋

Strana
z2
anonym_d50cb7
29. sep 2025
@anonym_autor

A vlastne podstata otazky je, že ja som si cely život myslela, že predĺžený je pre mamičky, ktoré nemôžu ísť do prace tak im stat pomôže aspoň predĺženým rodicakom, alebo keď majú zdravotne znevýhodnené babo, tak sú na predlzenom. Netušila som, že popri predlzenom dajú dieťa na cely deň do škôlky a chodia do roboty a popri tom majú do vacku rodicak! A som prekvapená, nemilo. Nadava sa na stat a potom sú tu aj take, čo cicajú 6 rokov stat lebo sa im dieťa pocikava…

@anonym_autor ano, mozu pritom robit. dufam ze sa to prestane vo velkom zneuzivat konecne.

Strana
z2