icon

Do koľkých dní príde rozhodnutie o predĺženom rodičovskom?

22. aug 2024

Dobrý deň, do koľkých dní/týždňov vám prišlo rozhodnutie ? Ja už som podala pred dvoma mesiacmi a stále nič . Blíži sa nástup do škôlky a ja neviem , čo a ako ...

aurora33
23. aug 2024

Zaujimave, že doteraz si o tom nenapisala ani mäkké f. A pokiaľ je diagnóza v tabuľke, prečo od teba posudkových potrebuje nejaké ďalšie správy? A vrodenú deformitu nôh si podla mňa všimne hneď každý.

autor
23. aug 2024

@aurora33 to sa opýtaj jeho nie mňa ... No je to len podľa teba , ale realita je iná ... Ja nechápem prečo máte potrebu stále rýpať, hoci kedy sa tuná niečo opýtam, furt sa nájde jedna dve , ktoré musia podpichovať.

11bodka11
23. aug 2024

@bublinka1426 ty kokso ty si neni normalna. V kazdej teme o rodicaku tu hejtujes mamicky. Este aj take co maju deti s diagnozou, ja zasnem.

11bodka11
23. aug 2024

Ju si nevsimaj. Oni tu cielene chodia do tychto tem a nadavaju vsetkym ze su lemry, nechce sa im robit a sedia doma na riti. Uz som sa ich pytala nech poradia ako sa da sediet doma na riti pri detoch. Ja som na riti sedela v robote v kancli. Az ma zadok bolel po 8 hodinych. Ale vraj kazda sedime na riti doma.

aurora33
23. aug 2024

Ja nerypem, normalne sa pýtam.

bublinka1426
23. aug 2024

@11bodka11 len som napisala ze to mala riesit skor, ze oni sa tym neponahlaju co je na tom zle? nechapem? spoliehat sa na 60dni? sa ukludni
ze som napisala ze si to nechala na poslednu chvilu? diagnoza pre predlzeny musi trvat minimalne par mesiacov az rok, zly zdravotny stav, preto sa cudujem ze si to maminy neiktore riesia niekedy naposlednu chvilu.
a to ze su zeny voacere lemry, to je zial pravda.
ci som sa ta chudatko dotkla dako?

bublinka1426
23. aug 2024

este je otazne ci vam na deformitu noh daju. tam treba specialnu obuv a ano aj rehabky,. kamoske tam uznali ale len na rok. dlhsie nie, nakiolko chodila na rehab a na malom vidno zlepsenie

dalsia vec Bodka nech sa ukludni, ale ..neviem preco sa ona musi zapajat ked som nenapisala nic zle.

.napr u nas jedna kocka cakala snad 4 mesiace na rozhodnutie, a to preto ze posudkovy lekar bol na PN a nenasli zastup.
takze ano zial aj tie dva mesiace su z tohto pohladu malo ale drzim palce. a bez penazi ostat? tu zas mozem napisat ze nemate muza ci rezervu? verim ze nezijes z mesiaca na mesiac,

a neboj oni doplatia, spätne tuším 6 mesiacov od rozhodnutia.

a dalsia vec su dovolenky lebo sak je to bezne cez leto, ze?

ale Bodka zije vo fantasmagorii co uz

11bodka11
23. aug 2024

@bublinka1426 ale prosim ta rypete tu narocky. Hned si sa jej nezabudla opytat ci sa jej nechce chodit do roboty

autor
23. aug 2024

@bublinka1426 áno nosí aj špeciálnu obuv, nosí aj ortézy na noc od narodenia a kopec iných veci, žiaľ neschválili mi to , tak nebudem sedieť podľa tvojich slov na zadku...

aurora33
23. aug 2024

Autorka: pedes equinovari?

autor
23. aug 2024

@aurora33 áno

aurora33
23. aug 2024

Tak to je veľmi zvláštne že vám na to neuznali predĺžený rodicak.

autor
23. aug 2024

@aurora33 nechápem ani ja

bublinka1426
23. aug 2024

mas 30dni na odvolanie. urcite sa odvolaj za to nic nedas.

bublinka1426
23. aug 2024

@aurora33 cudujem sa aj ja. ale uz som si vsimla ze hodne zavisi od kraja a posudkoveho.

aurora33
23. aug 2024

@bublinka1426 niekde dajú predĺžený aj na soplík a pri takejto diagnóze nič? Masaker.

autor
23. aug 2024

@bublinka1426 tak určite sa odvolam , veď teraz začíname znova rehabilitácie u dr ... Tak doložim papier a uvidím, len musím čakať kým mi pošlú rozhodnutie

bublinka1426
23. aug 2024

hej daj najnovsi papier aj to aby videli ze chodite dajme tomu casto atd atd. rozhodnutie teda este nemas pismom v liste hej? to je vyhoda. pokial to nemas pisomne, rychlo zhanaj potvrdenia.

bublinka1426
23. aug 2024

@aurora33 kamoske dali na zlu adaptaciu v skolke ( dieta je normalne zdrave) len si zaplatilo sukromne psycho apotom kvoli takymto kravam nie je miesto pre naozaj chore deti.
cele zle.

1mina
23. aug 2024

Mne dala pani na úrade cislo na seba keď som to podávala že jej mám zavolať na konci mesiaca - podávala som to nejak 4.teho marca....volala som teda nejaký posledný deň v mesiaci čo bol pracovný a povedala mi že je to schválené, ale samotná obálka prišla domov asi až o ďalšie tri týždne. Ale za dva mesiace by to mali už mať, skúste si zavolať

1mina
23. aug 2024

@bublinka1426 keď ide o to riešenie na poslednú chvíľku - môj syn je autista, a 3 roky mal v marci, ja som sa šla už v decembri a januári spýtať na žiadosť 😂 a pani na úrade mi povedala že ak to podám mesiac vopred pred jeho narodeninami mi to neuznajú, lebo doktorka čo to posudzuje zastáva názor že zdravotný stav sa zlepší aj za mesiac. Takže to mám doniesť najskôr na jeho narodeniny, to bol víkend a sviatok takže som to doniesla až 4 dní po jeho narodeninách. Schválili ale to ide o ten princíp že keby to podám mesiac vopred mi to zamietnuť len preto že ....

aurora33
23. aug 2024

Autorka drzim vám palce, nech všetko dopadne čo najlepšie ako sa dá.

lienka.7
23. aug 2024

@autorka vitaj na SK zial 😔 pytaj si rozhodnutie (pripadne si ho chod zobrať aj osobne), lebo ono aj 3 týždne trvá kým ti to dôjde písomne. A odvolaj sa...Medzitým zhanaj ďalšie papiere... drzim palce

11bodka11
23. aug 2024

@bublinka1426 kamosku aj do očí volas krava? To musi byt dobra kamoska.

bublinka1426
23. aug 2024

@1mina tak toto je naozaj k smiechu.ci placu?

hlavne pri vasej diagnoze.
niekedy naozaj pochybujem o kompetentnosti lekarov

bublinka1426
23. aug 2024

@11bodka11 nemam problem povedat radsej kruta pravda ako falosna loz.

petradobsova
23. aug 2024

Ja idem podávať teraz teprva mala bude mať 3 v septembri len keď človek čaká na vyšetrenia aj pol roka tak nemôžem podať skôr samozrejme. Keď potrebuje správy nie staršie ako pol roka. Je to choré tie systémy. A odvolať sa treba. Tiež nechápem obyčajne choroby uznajú a vážne niekedy nie. Záleží od posudkoveho lekára.

autor
23. aug 2024

@bublinka1426 a Jake potvrdenia ? Od ortopéda mám z júna čo som dala k žiadosti, tam dr napísala , že si časté kontroly atď atď... Ideme teraz akurát len k rehabilitačnej tak toto Môžem doložiť, nechápem nervy mám... No uvidíme ďalej ...ja som dosť v komplikovanej situácii , ostala som sama s 3 deťmi ... Aspoň tých 350e mi pomohlo... Robota nieje problém , skôr je problém , že ak deti budú choré nemám ich kde nechať ...ach

1mina
23. aug 2024

@bublinka1426 áno ja som mala pozbierane papiere k tomu už samozrejme dávno dávno, dokonca mi medzi tím kým mi vypršalo toho pol roka čom akceptujú správy aj vypršali, ale šak chodíme stále na kontroly takže som mala medzi tím aj nové. Ale smiešne že vo februári mi to nezobrali lebo čo ak už v marci nebude autista 🤦😂

bublinka1426
23. aug 2024

@1mina tu niet co dodat. fakt chore :(