Do práce nastupjem 20. marca. Dostanem ešte rodičák?
Ano
Ahojte, chcem sa opytat, ak dieta este nema 3 roky a matka nastupuje 20.3. do prace, bude jej vyplateny rodicovsky prispevok za cely mesiac marec? Alebo sa vypocita len cast od 1.3. do 19.3.? ALebo nebude mat narok vobec?
@lenka2005 cely RP dostanes v aprili
@solinkarka dakujem moc
Pridam sa. Teda ak mozem votriem sa. Mala bude mat o tyzden 3 roky. Kedy dostanem posledny rodicovsky?? Dakujem
@vierkaviera v aprili
@vierkaviera v apríli a v plnej výške
@maria584 a teda nezalezi od vysky prijmu? nie je tam nejaky strop? a ak ma prihlasia na socialke uz ako zamestnanca nema to vplyv na vyplatu rodicovskeho? teda nezalezi na tom, ze rodicovska dovolenka mi skonci, rodicovsky príspevok mi budu posielat nadalej do 3 rokov. a nic nemusim odhlasovat ani prihlasovat. dakujeeem
@lenka2005 ako som uviedla, nárok na rodičovský je do troch rokoch veku dieťaťa, bez ohladu na to či pracuješ alebo nie, baby vyššie to už bližšie vysvetlili, jedine čo treba asi na UPSVaR ohlásiť je že kde sa bude nachádzať dieťa čiže kto sa bude o neho starať, ale to si nie som istá. Ved si hod do google "rodičovský príspevok a práca" a vyhodí ti to kopec článkov.
@lenka2005 ak poziada do 2,5 rokov veku dietata ma cas vycerpat celu matersku, ale moze si kludne poziadat aj na mesiac.
@lenka2005 Manžel moze ist na MD do 3rokov veku dietata.Cize zle si citala. Ak platil minimalne odvody bude mat MD cca 330Eur, cize jasne,ze sa oplatí viac MD ako RP a este pocas MD nemusí platiť odvody do SP cize to mate plus 150Eur.😉 Co sa tyka ZP tak tu odporúčam platiť nakolko sice nemusí ale vysiel by nedoplatok v RZ.

Ano...v aprili dostanes za marec