Dobrovoľné nemocenské poistenie počas materskej
Ahojte, chcela by som sa spytat, ale iba tych co sa tomu vyznaju aby zbytocne nevznikol chaos 🙂
V januari nastupujem na matersku z ochrannej lehoty, moja firma kde som pracovala 6 rokov tesne pred mojim otehotnenim skrachovala, takze aj ked teraz mam narok, po materskej uz ziaden narok na nemocenake mat nebudem pretoze som nezamestnana.
Rozmyslam teda zacat si platit dobrovolne nemocenske, ale chcem sa poradit ako sa pocita. Viem ze ak sa clovek nahlasi na DNP a ide na PN, realne ho neplati ale poistenie stale trva takze sa zapocitava do potrebnych dni (napr 270 za posledme 2 roky a pod). Je to rovnako aj pri materskej? Ak by som ho teraz zacala platit, od nastupu na matersku ho uz neplatim, ale pocita sa mi dalej ako aktivne?
Dakujem za rady, prosim komentare typu ak dalsia spekulantka a pod si usetrite. Ak by firma neskrachovala tak som na materskej od januara ako nemocenaky poistena ako kazda zena ktora predtym pracovala, takze len hladam sposob ako byt nemocensky poistena aj nadalej.
spekulujes, lebo po MD nastupujes na RD poistena budes stale.
nechápem, akože si chces teraz zaplatiť jeden mesiac odvodov, aby si o 3 roky po md mohla ísť na pnku? A za tie tri roky nezaplatila ani cent?
Resp. ak sa prihlásis na dobrovoľné poistenie a chces z neho čerpať výhody, tak ho platiť musíš.. nezaplatis, zruší sa ti.
nechápem, akože si chces teraz zaplatiť jeden mesiac odvodov, aby si o 3 roky po md mohla ísť na pnku? A za tie tri roky nezaplatila ani cent?
Resp. ak sa prihlásis na dobrovoľné poistenie a chces z neho čerpať výhody, tak ho platiť musíš.. nezaplatis, zruší sa ti.
@13uzivatelka11 dava ti to zmysel ten tvoj koment? Kedze na pnku musis byt poistena 270dni v poslednych 2 rokoch pred vnikom pn? Naco by mi to bolo dobre po 3 rokoch po md? Ked sa tomu nerozumies, nevyznas a hlavne nevies si spocitat 2+2 tak sa prosim zbytocne nezapajaj.
@13uzivatelka11 dava ti to zmysel ten tvoj koment? Kedze na pnku musis byt poistena 270dni v poslednych 2 rokoch pred vnikom pn? Naco by mi to bolo dobre po 3 rokoch po md? Ked sa tomu nerozumies, nevyznas a hlavne nevies si spocitat 2+2 tak sa prosim zbytocne nezapajaj.
@anonym_autor veď píšeš že ideš na materskú v januári, tak akú pn splietas ty?
@anonym_autor veď píšeš že ideš na materskú v januári, tak akú pn splietas ty?
@13uzivatelka11 ja splietam o pn? Ty uz ani nevies co sama pises🤦♀️"nechápem, akože si chces teraz zaplatiť jeden mesiac odvodov, aby si o 3 roky po md mohla ísť na pnku? "
@anonym_autor dufam ze toto nemyslis vazne?
Viem ze ak sa clovek nahlasi na DNP a ide na PN, realne ho neplati ale poistenie stale trva takze sa zapocitava do potrebnych dni (napr 270 za posledme 2 roky a pod).
@anonym_autor cooooooo ty konspirujes? zenska jedna, kebyze mas normalnu pracu, nespekulujes.
@anonym_autor dufam ze toto nemyslis vazne?
Viem ze ak sa clovek nahlasi na DNP a ide na PN, realne ho neplati ale poistenie stale trva takze sa zapocitava do potrebnych dni (napr 270 za posledme 2 roky a pod).
@anonym_67c93c mysli to hlavne vazne stat v ktorom zijes, ja som si to nevymyslela.
@anonym_67c93c mysli to hlavne vazne stat v ktorom zijes, ja som si to nevymyslela.
@anonym_autor ty sa nerozmnozuj
Spekuluje nad tym,ze ked bude chciet 2he dieta,aby mala opet matersku.Zamestnaj sa popri rodicaku potom a opet budes mat narok na vsetko aj na pn,aj na matersku ak od roka budes pracovat a v 3 sa 2he narodi.Ale hladaj stabilneho zamestnavatela.
@anonym_autor si obycajna vypocitava spekulantka
@anonym_autor ved dama pises, ako to "odrbat", lebo chces ist potom aj na PN.
A kde je to slavne "ved cerpam iba to, co som do statu vlozila!"
No co si tam uz len vlozila 🤷😲
@anonym_2addab asi uz ma namahanu tak hlavicku ze nechape co som tym chcela napisat. nielenze mali davno zrusit Ochranne lehoty az 180 dni lebo nech sa nik na mna nehneva...isto bola cely cas na PN v tej dobe....lebo dievcatko nemohlo robit este ...
caka aj materske a pn a neviem ake zazraky....fuj takato ma byt matkou.
@anonym_2addab ona isto ma uz odrobene a chuda bude musiet robit do 100 rokov. ale nie, vlozila do toho a teraz kvoli tomu bude odrbavat super tlieskam.
O čo konkrétne ti ide? Prečo chces byť nemocensky poistená? Kvôli prípadnému druhému tehotenstvu?
Sociálny štát v plnej kráse 😃 a potom nám, ktorých nás živí práca a nie sociálne dávky ešte budú nadávať. Táto krajina už totálne v riti.
O čo konkrétne ti ide? Prečo chces byť nemocensky poistená? Kvôli prípadnému druhému tehotenstvu?
@luliu ano
@luliu ano
@anonym_autor ty si vestica tak nie si este ani tehotna a uz kalkulujes, smutne. mrzi ma ze nemas peniaze, predtym nez si robis deti. a potom zmykas stat..kolko mas odobrene 10 rokov? viac isto nie :D
ale ty si do statu dala, az ta lutujem lebo nikto z nas nedaval a nedava nikto...
@anonym_autor takto to nefunguje, to by si chcela otehotnieť v priebehu 6 mesiacov od pôrodu? Ak budeš chcieť mať ďalšiu platenu MD, budeš sa musieť znovu va zamestnať a svoje si odrobiť.

@anonym_autor ano, aj pri materskej