Dostanem podporu v nezamestnanosti ak preruším RD?
Dobry den, chcela by som sa opytat ci mam narok na podporu v nezamestnanosti, ked na desat dni prerusim rodicovsku dovolenku. chcela by som to urobit hlavne kvoli skolke, aby som dieta do skolky zapisala na par dni a potom ho odhlasila, kedze este nemam pracu. takze nechcem prist zbytocne o rodic. prispevok. ide len o to,aby mu p. riad. drzala miesto,kym si pracu nenajdem alebo mi neskonci rodic. dovolenka, ktora oficialne konci 20.12. 2010. pre doplnenie informacii vo febr.2003 sa mi narodil prvy syn, s ktorym som bola na rod. dovolenke do 6tich rokov, ale bola som na tej neplatenej dovolenke, len mi stat odvadzal dane za mna, ZP som si platila sama...medzitym sa mi v dec.2007 narodil druhy syn, s ktorym som este stale na rodic. dovolenke. len teraz by som ju chcela prerusit na tych par dni, ale neviem ci to mam urobit hlavne kvoli tomu ci mi nezanikne narok na podporu v nezamestnanosti, kedze nie je iste ci si pracu najdem... dakujem za skoru odpoved
dieťatko si prihlás normálne do škôlky s tým,že bude mať prerušenú školskú dochádzku.Dostaneš potvrdený papier od riaditeľky a ten prinesieš na sociálku.Ale ! Do škôlky ti nesmie chodiť vôbec,inak strácaš nárok na rod. príspevok
pokial netrva tvoj pracovny pomer spred nastupu na RD... tak ti narok na podporu nevznikne.. ja som to uplne nepochopila z tvojho popisu sa mi zda ze ti narok na podporu nevznikne... to ze si si platila DNP na to vplyv nema
takze v podstate je to jedno co sa tyka podpory ci ho das do skoly alebo nie... len ti prestanu vyplacat RP.
Ahojte platite si niektorá fond v nezamestanosti , ako to funguje?Oplati sa to?
Som teraz na MD mala má 1rok a 7 mes oplatilo by sa to platit kedže niesom zamestanná nikde a neviem čo bude po MD.

narok na podporu v nezamestnanosti mas, ak si v poslednych 3 rokoch mala aspon 730 dni platene odvody do fondu nezamestnanosti. ak si bola na rodicovskej dovolenke a mala si zmluvu so zamestnavatelom, tak si mala odvody platene automaticky statom.
ak si ale zmluvu u zamestnavatela nemala, tak si odvody do fondu nezamestnanosti nemala odvadzane, a tak nebudes mat ani narok na podporu v nezamestnanosti. ma to kdesi socialna poistovna na ich stranke medzi novinkami.
nedavam sice odpoved uplne na Tvoju otazku (zvysok neviem) - ale mozno Ti to pomoze pri rozhodovani.
opravte ma, ak sa mylim, ja som si to teraz zistovala kvoli sebe - a informacie mam taketo.