icon

Dostanem vyšší príspevok, ak mám viac ako tri deti ?

carinka77
9. jan 2020

Ahojte zeny.cakam stvrte dieta,no a kamaratka ktora zive v Grecku prisla za mnou s takou otazkou-ci ma bude štát podporovat financne nejako viac ked uz cakam stvrte,lebo u nich v štáte to tak je...😊ja viem ze u nas to tak neni,ale az nahodou mam narok na nejaky prispevok bola by som rada keby ste mi pomohli a poradili.dakujem😊😉

fokuska
9. jan 2020

@carinka77 Nijak viac ta stat nebude podporovat.
Praveze prispevok pri narodeni dietata dostanes nizsi, kedze je to uz 4te dieta.

amelia000
9. jan 2020

@fokuska tu keby mohli tak platis este ty im :D

lenuska1907
9. jan 2020

prave ze dostanes menej :

Výška príspevku pri narodení dieťaťa je:

829,86 €, ak ide o dieťa narodené z prvého pôrodu až tretieho pôrodu, ktoré sa dožilo najmenej 28 dní,
151,37 €, ak ide o dieťa narodené zo štvrtého pôrodu a ďalšieho pôrodu alebo ak ide o dieťa z prvého pôrodu až tretieho pôrodu, ktoré sa nedožilo 28 dní

pieksamaki
9. jan 2020

@carinka77
Ako to je v grecku?

carinka77
autor
9. jan 2020

@fokuska to viem

klarissa25
9. jan 2020

Nerozumiem prečo by mam štát prispievať viac matke ktorá má viac detí.....

sticker
777januska777
9. jan 2020

@klarissa25 no podľa mňa ak je tá rodina pracujúca a odvádza dane, tak tým, že má viac detí vytvára novú pracovnú silu do budúcnosti a hlavne bude mať kto robiť na dôchodky. Keďže dnes už ľudia nemajú deti alebo majú po jednom dieťati, tak my nebudeme už mať na dôchodok. Z toho dôvodu sa aj zvyšuje vek do dôchodku a aj hodnoty dôchodkov celkovo klesajú. Slováci ako národ vymierajú a ak sa nepodporí plodnosť, tak my ako národ už o pár rokov nebudeme existovať.

amelie2017
9. jan 2020

Na Slovensku nie, ja zijem v Spanielsku a tu uz maju vyhody rodiny s 3 detmi, napr. neplatia za obcianske preukazy, pasy, ulava na smetiach, zlavy na cestovani, mnoho zliav v restauraciach, akuaparkoch, muzeach, akvariach,...

evittam
9. jan 2020

@carinka77 Sa jej spýtaj z coho to v tom Grécku ten štát plati....ako "dopadli"...

pieksamaki
10. jan 2020

@amelie2017
To je fajn vymyslene.....pretoze prave mna odradzaju tieto poplatky....vstupne do muzea..alebo niekam ma privadza sa zamysliet ci ist neist...plus ked sjnpredstavim ze ich musim po ceste prestravovat..... ked sme mali viac deti...spravcovske poplatky bytu isli hore...vo vsetkom smetiach, elektrine...rozpocitavalo sa na pocet osob.....nam sa zvysovali poplatky a deti mali rovnaky priestor....ale jasne ze v tom najdes aj spravodlivost....a zase to bolo menej roboty ako s domom...vsetko ma vyhody aj nevyhody...ale socialna politika v spanielsku ma prekvapuje....akk inspiracia....

amelie2017
10. jan 2020

@pieksamaki to len toto, inak je to v Spanielsku hroza, materska 16 tyzdnov a hotovo, ziadne pridavky, prispevok po narodeni, nic. Jedine ak si pracujuca matka s dietatom do 3 rokov, mas narok na 100€ danovy bonus. Po 3 rokoch nic

fokuska
10. jan 2020

@pieksamaki
@amelie2017
To je prave to co vela ludi "nevidi". Zoberu si jednu vec - aha, ake platy (alebo prispevky, alebo nieco) je v krajine XYZ! My take nemame, preco?
Ale uz nevidia, ze ano, tu mas takyto prispevok, ale nemas 10 dalsich inych veci, ktore naopak mas na Slovensku.
Cize vzdy sa na to treba pozerat komplexne ;)

pieksamaki
10. jan 2020

@fokuska
Ved jasne....ako na vsetko v zivote. 🙂

lenkakravcova
10. jan 2020

@777januska777 Ked si pozrieš mentalitu nášho slovenského národa, tak to možno nebude ani na škodu.. Menej ludi = viac vzdelaných ľudí, čo našej životnej úrovni len a len pomôže.

fokuska
10. jan 2020

@lenkakravcova Ako ti vyslo, ze menej ludi sa rovna viac vzdelanych ludi?

Deje sa praveze to, ze ludia co maju financnu gramotnost a prehlad a o fungovani statu a o aktualnej situacii si 10x rozmyslia ci si mozu dovolit mat dieta, ci to utiahnu financne atd.

Naopak, kadejake "socky" poriadne ani netusia ako sa chranit, pracu nema, byvat nema kde, exekucie na krku ale rodi jedno dieta za druhym. Myslis, ze tito ludia nejako dbaju na vzdelanie? Bohuzial, tie deti nemaju poriadnu sancu na normalny zivot. Naucia sa len to, co vidia u rodicov... :(

carinka77
autor
10. jan 2020

@klarissa25 ked si taka nechapava,tak naco da ozyvas?

fokuska
10. jan 2020

@carinka77 Co na nu vyskakujes? Nenapisala nic zle, iba ze nechape, preco by mal stat prispievat tomu, kto ma viac deti.

Ak na to mas nejaku konstruktivnu odpoved, tak vysvetli, ved tu slusne diskutujeme.

bodka70
10. jan 2020

moja sestra má 4 deti a nedostala tento zvýšený príspevok pri narodení dieťaťa ani na jedno dieťa, len ten základný. Pri narodení prvého dieťaťa tento zvýšený príspevok ešte neexistoval. Pri druhom dieťati už bol, ale bol len na prvé dieťa. Tretie dieťa sa jej narodilo hodinu pred polnocou 31. decembra. Daný príspevok na 3 deti začal platiť od 1.1., t.j. o hodinu neskôr. Na štvrté dieťa príspevok nedostala, lebo platí len na prvé 3 deti.
Takže tak. Ale má 4 krásne zdravé deti, to je dôležité 🙂.

lenkakravcova
10. jan 2020

@fokuska Pozri Afriku = viac detí, menej peňazí, chudoba, nevzelanosť.
Porovnaj s Nemeckom: kde je prírastok 0, životná úroveň, vzdelanosť.

Bezdomovci budú a boli vždy. Len porovnaj to koľko ľudí žije v štátoch s nízkou pôrodnsťou (v Nemecku, Fínsku, severských štátoch) na hranici chudoby,, a koľko v štátoch, ktré majú vysokú pôrodnosť (Afrika, vých.Ázia..).

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
klarissa25
10. jan 2020

@carinka77 ako co tu vyskakujes? Nič hrozné ti nepíšem...

lumka333
Autor odpoveď zmazal
bodka70
10. jan 2020

@lumka333 , majú 15, 13, 11 a 8 rokov - cca o rok staršie sú, ako tvoje prvé 4 deti 😀

sendy1977
10. jan 2020

@bodka70 ak sa nemýlim bola aj tu na MK. Prečo odišla? Páčili sa mi jej názory, bola nekonfliktná, a zrazu si zrušila účet na MK.

bodka70
10. jan 2020

@sendy1977 , nechcem to rozmazávať, mala na to svoje dôvody, ale už dlhšiu dobu tu je pod menom negymama 🙂

adrika_77
15. jan 2020

@carinka77 inak suhlasim tiez, podla mna by stat mal toto podporovat,napr v madarsku viem ze kopa vyhod ked uz ma rodina 3 a viac deti, prispevok na kupu noveho auta rozne zlavy na daniach atd. Viem ze vela ludi hned pozrie na "socialne pripady" ale ja si myslim ze rodiny s 3 a viac detmi by mali byt viac podporovane.