Dostávajú materský príspevok študenti vysokých škôl?

nikuska.m.
6. nov 2009

Ahojte, chem sa spýtať,že keď som tehotná a ešte len študujem na vysokej škole,mám nárok na materskú alebo nejaký iný príspevok?

emily3
6. nov 2009

ahoj nik, na matersku mas narok ak si pracovala alebo si si dobrovolne platila : dobrovolne nemocenske poistenie.. do socialky. ak nie, mas narok na rodicovsky prispevok, ktory dostanes od narodenia babatka...

nikuska.m.
autor
6. nov 2009

ahoj emily,dakujem za odpoved 🙂 ..tiez je to ako materska,ze to dostavas kazdy mesiac?

emily3
6. nov 2009

dostavas to kazdy mesiac, po tri roky..a je to na mesiace..tj. ze ked dieta sa narodi trebars 30.8 . tak ti zaplatia za cely mesiac. od kial si? neviem presne ako je to teraz, ale ja som mala prve dieta pocas skoly a viem, ze som si to vybavovala aj na skole na socialnom..nieco prispievala skola a doplacala socialka....

nikuska.m.
autor
6. nov 2009

Ja som z nitry,babo sa mi ma narodit koncom maja a od septembra pojdem do poslendeho piateho rocnika. ked skoncim skolu,tak bude mat babo 1 rok.aj potom budem dostavat prispevok,ked uz nebudem student?

emily3
6. nov 2009

rodicovsky sa vyplaca na urade prace, socialych veci a rodiny...budu ti to vyplacat do tretieho roku dietata ak sa do vtedy nezmenia zakony.

emily3
6. nov 2009

nikus od lekara dostanes papier ked nastupis na " matersku: to je v tom 34tt a stym by si mala ist na socialku, oni ti daju talcivo, ze ci mas alebo nemas narok na materske....a potom s tym ist na urad socialnych veci a rodiny..a tam si vybavit ten rodicovsky prispevok...ked sa dieta narodi, na ten urad das ziadost + rodny list dietata a oni ti budu vyplacat rodicovsky prispevok..este mas narok na porodne, kedze je to prve dieta tak to je 25000Sk + pridavky na dieta, co dostavas mesacne cca 500Sk...do jeho dospelosti, alebo do ukoncenia vysokej skoly cca do 26 roku zivota dietata..

nikuska.m.
autor
6. nov 2009

Emily ďakujem ti velmi pekne,si mi moc pomohla 🙂