icon

Elterngeld

norbert3
15. jan 2018

mam otazku ohladom ertengeldu v zahranici.moj syn sa narodil decembri 2016,viete mi niekto povedat ci dostanem este teraz v jaunari alebo nie?neviem ako dlho sa to pobera.dakujem

yanni
•
15. jan 2018

A kde zijes? Zahranicie je taky pojem nepojem. Grrrrr Musis dat viacej info, ak chces adekvatnu odpoved.

norbert3
autor
•
15. jan 2018

ano zabudla som napisat kde....takze presnejsie v Nemecku

yanni
•
15. jan 2018

@norbert3 som si mylela. A to si sa vobec o nicom dopredu neinformovala? Hm
Ale OK, nabuduce sa informuj, na urade, a je toho aj ply internet. Ministerstvo socialnych veci atd.
Elterngeld je klasika na 1 rok, cize do 12. mesiacu dietata ak si si to samozrejme nedala na 2 roky (aj tato moznost je. Rok je 100% sumy, 2 roky po 50 % sumy na mesiac). Cize ak ti dieta mali v decembri rok, dostala si okolo prvych narodenin dietata posledny Elterngeld. Ak si v Bavorsku, mozes poziadat od 15. mesiaca o Betreuungsgeld150 E (ziadost na vypisanie pride automaticky postou ca. 6 tyzdnov pred zacatim poberania). Ak si niekde inde, tak mas smolu, po prvom roku uz nedostanes okrem Kindergeld nic.

norbert3
autor
•
15. jan 2018

dakujem za info...no keby som sa informovala tak by som sa nepytala tu...ale dakujem

yanni
•
15. jan 2018

@norbert3 Poradim ti, vzdy sa najskor informuj na oficialnych miestach. Tam dostanes aspon poriadnu spravnu odpoved. Internetove diskusie su take nijake.

Zmen si bydlisko na Nemecko a automaticky ta prida do skupiny Nemecko. Tam sa taketo veci riesia casto a nemusis zakladat diskusie (na ktore casto nik neodpoveda) ak mas este nejake otazky.

norbert3
autor
•
15. jan 2018

dakujem