Info k reťazovej materskej a rizikovej PN

monicka976
3. jún 2020

Pekny den prajem, chcem Vas velmi pekne poprosit o radu resp.skusenost, momentalne som na RD, predtym som poberala matersku a bola na rizikovom tehotenstve, stale som evidovana ako zamestnana. Nikde neviem najst alebo zrozumitelne sa docitat informaciu, v pripade zeby som rozmyslala o dalsom tehotestve este pocas poberania RD,mozem poberanie RD ukoncit a opat poziadat o rizikovu PN, potom matersku ako predtym ? A ak ano, budu v rovnakej vyske ako som poberala alebo budu prepocitane? Alebo je lepsie snazit ku koncu RD a potom rovno nastupit na PN? Vopred velmi pekne dakujem za odpoved ☺️

mogaa
3. jún 2020

@monicka976 podľa mňa PN nie ale na materskú budeš mať nárok keďže ide o reťazový pôrod.....zamestnávateľ by musel súhlasiť s tvojim nástupom a prihlásiť ťa do zdravotky a SP a prečo by to robil ak vie že ako tehotná budeš na PN.....

evittam
3. jún 2020

@monicka976 Ak obnovis NP tak ano môžeš ist aj na PN.

evittam
3. jún 2020

@mogaa S cim musí súhlasiť? Konkrétne? Dnes napisem oznámenie ze o mesiac ukončujem RD a nastupim - t.j. napr.k 3.7., zamestnávatel zruší RD, obnoví NP. A ja hned 3.7.pojdem PN. Ano lepšie vziať dovolenku alebo paragraf a od 4.7. na PN.

monicka976
autor
3. jún 2020

@evittam @mogaa dakujem za odpoved a vysvetlenie

maxa30
3. jún 2020

@evittam prosím aký vplyv má ten 1 den dovolenky? Súvisí s tým výška pn a následnej materskej? Odpoveď by mi veľmi pomohla, ďakujem.

evittam
3. jún 2020

@maxa30 Nie.

monicka976
autor
3. jún 2020

Tiez ma napadlo co by bolo v pripade ze otehotniem este pocas RD, medzitym by koncila napr.30.6. ale zdravotny stav by neumoznoval nastup do prace z dovodu rizikoveho tehotenstva, mohla by som rovno 1.7.nastupit na PN a potom pokracovat na matersku a rodicovsku ? Ratalo by sa to ako retazova materska a nezmenila by sa jej predchadzajuca vyska?