Je možné, aby si manžel požiadal o OČR na mňa, keď som po cisárskom?
Dobrý deň. Som na materskej , pár dni po cisárskom reze. Je možné, aby si manžel požiadal o OČR na mňa? Aby som ja bola PN a on čerpal OČR ?
si na MD a PN nedajú.....
Vy ste na materskej, Váš manžel si môže vybaviť ocr u Vášho gynekológa
@terka12 môže. Ty normálne si na materskej. Manžel ide na OCR na teba, lebo si po operácii. Sekcia sa považuje za operačný zákrok. Po normálnom pôrode nemôže ísť muž na OCR. Ale takto áno. Bud tvoja obvodná alebo gynekolog dá potvrdenie. My sme to tak mali pri prvej. Teraz to isto zase využijeme.
@danka56 môže aj po normálnom pôrode pokiaľ má žena komplikácie - napr. zápal prsníkov a pod. Taktiež môže aj keby mala napr. zlomenú nohu resp. by bola skutočne chorá. Ale bežnejšie je požiadať očr na dieťa - ak rodič ktorá sa bežne stará o dieťa ochorie môže o očr požiadať druhý rodič a o dieťa sa stará on - má nárok na ošetrovné. Je to jednoduchšie - komisie to tak dôkladne neriešia. Pri ženách si bežne stav u Dr. preverujú - neviem prečo, však aj na materskej môžem byť chorá resp. mať úraz a potrebujem staroslivosť inej osoby☹ @terka12 nech ide normálne žiadať očr - ak mu nedá gynekológ tak pediater mu ju vystaví na dieťa určite. Takéto očr mi chlapi nosia bežne (hlavne tie na deti ak je manželka síce na RD, ale chorá).
Prosím vás. Mam zlomenú nohu. Neviem sama fungovať. Manžel si na mna zobral OČR ku. Ale je to ken na dva týždne. A do vtedy to nebude oveľa lepšie. Mame dve deti 12 a5 ročné. A teraz sa pýtam či keď mu skončí OČR na mna môže si následne uplatniť OČR na 5 ročne dieťa keďže sa nemozem o neho starať. A ak áno môže chodiť aj do škôlky? Ďakujem veľmi pekne za odpovede.

ty si na materskej, PN byt mozes ale nebudes ju mat platenu cize nemusis onu ani ziadat