icon

Je normálne, že mi prišiel rodičovský v plnej výške?

rebo
14. jan 2015

Ahojte baby. Vie mi niektorá poradiť? 20.12. mi skončila RD a dnes mi prišiel na účet rodičovský príspevok v plnej výške. Je to normálne? Nemal by byť krátený, keď som nebola na RD celý mesiac? Podotýkam, že na sociálke som sa bola odhlásiť z RD 22.12. keďže 20.12. bola sobota. Nerada by som mala nejaké opletačky ohľadne vracania peňazí. Ďakujem za odpovede.

9lf9
14. jan 2015

@rebo RP sa nekrati ako materska, staci aby si splnala 1 den a mas narok na plnu sumu

veronka
14. jan 2015

je to normalne, aj keby ti RD skoncila 1. v mesiaci, tak prispevok dostanes v plnej sume za cely mesiac, takze bude len rada a nepanikar 😎

majjjjuska
14. jan 2015

je to presne tak ako píšu @9lf9 a @veronka

gapa
15. jan 2015

je to ok, ako píšu baby vyššie, tiež mi včera prišiel a mám RP do 19.12.. Predpokladám, že si zamestnaná, tj. nastupuješ do práce, ked si si dávala odhlášku ako osoba riadne sa starajúca o dieťa do 6rokov (ukončenie RD nahlasuje mzdárka) v soc.poistovni, lebo ak by ti netrvalo dôch.poistenie zamestnanca, tak môžeš pokračovať. V zdravotnej si skontroluj neskôr, či máš nahlásené ukončenie poberania RP (možno nahlási mzdárka, no nemusí, prip. mzdárky sa spýtaj)