icon

Je potrebné potvrdenie o štúdiu pre prídavky na dieťa?

pajka7
25. okt 2025

Dobrý deň
Je tu prosím niekto kto pracuje na ÚPSVaR ?Dcéra študuje 2 rok na VŠ. Je nutné predložiť potvrdenie o návšteve školy kvôli prídavkom? Našla som rozporuplné informácie- jedna, že treba predložiť. Druha- nie je to nutné keďže informácie si vymieňajú úrady prostredníctvom informačného systému … info Úrad práve získa z databázy ministerstva školstva….
Keďže tento mesiac prídavky neprišli. Neviem teda či čakať ( VŠ vraj trvá nahodenie študentov do systému ) alebo osobne zaniest potvrdenie. Ďakujem pekne za radu

minenkaa
25. okt 2025

@pajka7 moje dávalo

patta89
25. okt 2025

Študuje na Slovensku alebo v zahraničí ? ak v zahraničí, tak musíš dať...ak na Slovensku, tak nie

patka06
25. okt 2025

Potvrdenie o návšteve školy sa na UPSVaR odovzdáva len v prípade ak VŠ študuje v zahraničí. Ak študuje na Slovensku, údaje čerpajú z centrálneho registra, ktorý VŠ aktualizujú v septembri. Potom rodinné prídavky doplatia aj za predošlý mesiac

pajka7
autor
25. okt 2025
@patka06

Potvrdenie o návšteve školy sa na UPSVaR odovzdáva len v prípade ak VŠ študuje v zahraničí. Ak študuje na Slovensku, údaje čerpajú z centrálneho registra, ktorý VŠ aktualizujú v septembri. Potom rodinné prídavky doplatia aj za predošlý mesiac

@patka06 ďakujem na Slovensku….
Veď to som našla aj ja, ale keďže neprišli, ostala som neistá…. Či nie je zmena

anonym_af9803
25. okt 2025
@pajka7

@pajka7 Do konca októbra by mali prísť na účet prídavky za vysokoskolákov (študujúcich na SR). Potvrdenia sa už nemajú odovdávať na UPSVaR, aj keď veľa rodičov ich napriek tomu nosí - zbytočne. Iba zahraničné štúdium je potreba dokladovať. Pokiaľ do konca októbra prídavky neprídu, skús zavolať na váš úrad a informovať sa.

deti95060810
25. okt 2025

vraj netreba. ale keď ti neprišli tak asi je potrebné papier zaniesť. no Slovensko nenarobíš nič.

anonym_e766b3
25. okt 2025
@pajka7

@pajka7 ono im ten systém blbne my sme tiež volali či treba potvrdenie pani vravela že nie , že to im systém robí. Tak kľudne zavolaj

anonym_722c0c
25. okt 2025
@patka06

@patka06 zber údajov je k 15.10. Cize dovtedy sa čaká.

valria
26. okt 2025

@pajka7 Podobný problém som riešila vlani, synovi VŠ nenabehli prídavky. Tento rok detto. Vtedy mi vraveli, že to nabehne automaticky. Teraz si počkám, ale som rada, že nie som sama.;)

janinamojka
27. okt 2025
@valria

@pajka7 Podobný problém som riešila vlani, synovi VŠ nenabehli prídavky. Tento rok detto. Vtedy mi vraveli, že to nabehne automaticky. Teraz si počkám, ale som rada, že nie som sama.;)

@valria mne tiež povedali ze 27.10 by mali odosielať...tak čakám..🙂

danielahamar
27. okt 2025

Treba, mne rodinné neprišli na 2deti, takže som 16teho niesla papiere na urad

danielahamar
27. okt 2025
@anonym_af9803

@pajka7 Do konca októbra by mali prísť na účet prídavky za vysokoskolákov (študujúcich na SR). Potvrdenia sa už nemajú odovdávať na UPSVaR, aj keď veľa rodičov ich napriek tomu nosí - zbytočne. Iba zahraničné štúdium je potreba dokladovať. Pokiaľ do konca októbra prídavky neprídu, skús zavolať na váš úrad a informovať sa.

@anonym_af9803 bohužiaľ žijeme v bananovej republike, kde je treba nosiť papiere😔

zojanka
28. okt 2025
@danielahamar

@anonym_af9803 bohužiaľ žijeme v bananovej republike, kde je treba nosiť papiere😔

@danielahamar niektoré školy sa zohrávali neskôr, prídavky by mali prísť všetkým na Slovensku študujúcim deťom do konca októbra. Pokiaľ sa nestala v individuálnych prípadoch nejaká chyba, ale to je mizivé %. Ja prídavky vyplácam a potvrdenia som pýtala iba od zahraničných skôl. To, že niektorí rodičia boli proaktívny a potvrdenia nosili na úrad z vlastnej vôle (úplne zbytočne) je už druhá vec.

danielahamar
28. okt 2025
@zojanka

@danielahamar niektoré školy sa zohrávali neskôr, prídavky by mali prísť všetkým na Slovensku študujúcim deťom do konca októbra. Pokiaľ sa nestala v individuálnych prípadoch nejaká chyba, ale to je mizivé %. Ja prídavky vyplácam a potvrdenia som pýtala iba od zahraničných skôl. To, že niektorí rodičia boli proaktívny a potvrdenia nosili na úrad z vlastnej vôle (úplne zbytočne) je už druhá vec.

@zojanka no už je 28, tak ešte počkám pár dní a potom napíšem, že sme zas prípad, kedy ani papier nestačil 😉

zojanka
28. okt 2025
@danielahamar

@zojanka no už je 28, tak ešte počkám pár dní a potom napíšem, že sme zas prípad, kedy ani papier nestačil 😉

anonym_20d814
28. okt 2025

Nič netreba. To Slovensky ľud sa sám ženie a robí prácu úradu lebo nosia co nemusia. A tam to treba prijímať a evidovať aj keď je to nepotrebný doklad
Treba len zahraničné školy

valria
29. okt 2025
@danielahamar

@danielahamar Nám došlo už pred pár dňami. Bez žiadosti.

lulu1321
29. okt 2025

Netreba. Do konca mesiaca nahraju VŠ info do RIS. Peniaze nabehnú neskôr.

danielahamar
29. okt 2025
@valria

@danielahamar Nám došlo už pred pár dňami. Bez žiadosti.

@valria mne stále nic

lulu1321
29. okt 2025
@danielahamar

@valria mne stále nic

@danielahamar mne pani na úrade povedala, že to môže prísť aj o mesiac s ďalšou platbou. Ale teda uz prišli dnes. Stačí telefonicky overiť na UPSvR

danielahamar
30. okt 2025
@lulu1321

@danielahamar mne pani na úrade povedala, že to môže prísť aj o mesiac s ďalšou platbou. Ale teda uz prišli dnes. Stačí telefonicky overiť na UPSvR

@lulu1321 akurát piplo