Je potrebné potvrdenie o štúdiu pre prídavky na dieťa?
Dobrý deň
Je tu prosím niekto kto pracuje na ÚPSVaR ?Dcéra študuje 2 rok na VŠ. Je nutné predložiť potvrdenie o návšteve školy kvôli prídavkom? Našla som rozporuplné informácie- jedna, že treba predložiť. Druha- nie je to nutné keďže informácie si vymieňajú úrady prostredníctvom informačného systému … info Úrad práve získa z databázy ministerstva školstva….
Keďže tento mesiac prídavky neprišli. Neviem teda či čakať ( VŠ vraj trvá nahodenie študentov do systému ) alebo osobne zaniest potvrdenie. Ďakujem pekne za radu
Študuje na Slovensku alebo v zahraničí ? ak v zahraničí, tak musíš dať...ak na Slovensku, tak nie
Potvrdenie o návšteve školy sa na UPSVaR odovzdáva len v prípade ak VŠ študuje v zahraničí. Ak študuje na Slovensku, údaje čerpajú z centrálneho registra, ktorý VŠ aktualizujú v septembri. Potom rodinné prídavky doplatia aj za predošlý mesiac
Potvrdenie o návšteve školy sa na UPSVaR odovzdáva len v prípade ak VŠ študuje v zahraničí. Ak študuje na Slovensku, údaje čerpajú z centrálneho registra, ktorý VŠ aktualizujú v septembri. Potom rodinné prídavky doplatia aj za predošlý mesiac
@patka06 ďakujem na Slovensku….
Veď to som našla aj ja, ale keďže neprišli, ostala som neistá…. Či nie je zmena
@patka06 ďakujem na Slovensku….
Veď to som našla aj ja, ale keďže neprišli, ostala som neistá…. Či nie je zmena
@pajka7 Do konca októbra by mali prísť na účet prídavky za vysokoskolákov (študujúcich na SR). Potvrdenia sa už nemajú odovdávať na UPSVaR, aj keď veľa rodičov ich napriek tomu nosí - zbytočne. Iba zahraničné štúdium je potreba dokladovať. Pokiaľ do konca októbra prídavky neprídu, skús zavolať na váš úrad a informovať sa.
vraj netreba. ale keď ti neprišli tak asi je potrebné papier zaniesť. no Slovensko nenarobíš nič.
@patka06 zber údajov je k 15.10. Cize dovtedy sa čaká.
Treba, mne rodinné neprišli na 2deti, takže som 16teho niesla papiere na urad
@pajka7 Do konca októbra by mali prísť na účet prídavky za vysokoskolákov (študujúcich na SR). Potvrdenia sa už nemajú odovdávať na UPSVaR, aj keď veľa rodičov ich napriek tomu nosí - zbytočne. Iba zahraničné štúdium je potreba dokladovať. Pokiaľ do konca októbra prídavky neprídu, skús zavolať na váš úrad a informovať sa.
@anonym_af9803 bohužiaľ žijeme v bananovej republike, kde je treba nosiť papiere😔
@anonym_af9803 bohužiaľ žijeme v bananovej republike, kde je treba nosiť papiere😔
@danielahamar niektoré školy sa zohrávali neskôr, prídavky by mali prísť všetkým na Slovensku študujúcim deťom do konca októbra. Pokiaľ sa nestala v individuálnych prípadoch nejaká chyba, ale to je mizivé %. Ja prídavky vyplácam a potvrdenia som pýtala iba od zahraničných skôl. To, že niektorí rodičia boli proaktívny a potvrdenia nosili na úrad z vlastnej vôle (úplne zbytočne) je už druhá vec.
@danielahamar niektoré školy sa zohrávali neskôr, prídavky by mali prísť všetkým na Slovensku študujúcim deťom do konca októbra. Pokiaľ sa nestala v individuálnych prípadoch nejaká chyba, ale to je mizivé %. Ja prídavky vyplácam a potvrdenia som pýtala iba od zahraničných skôl. To, že niektorí rodičia boli proaktívny a potvrdenia nosili na úrad z vlastnej vôle (úplne zbytočne) je už druhá vec.
@zojanka no už je 28, tak ešte počkám pár dní a potom napíšem, že sme zas prípad, kedy ani papier nestačil 😉
@zojanka no už je 28, tak ešte počkám pár dní a potom napíšem, že sme zas prípad, kedy ani papier nestačil 😉
@danielahamar ok
Nič netreba. To Slovensky ľud sa sám ženie a robí prácu úradu lebo nosia co nemusia. A tam to treba prijímať a evidovať aj keď je to nepotrebný doklad
Treba len zahraničné školy
@danielahamar Nám došlo už pred pár dňami. Bez žiadosti.
Netreba. Do konca mesiaca nahraju VŠ info do RIS. Peniaze nabehnú neskôr.
@danielahamar Nám došlo už pred pár dňami. Bez žiadosti.
@valria mne stále nic
@valria mne stále nic
@danielahamar mne pani na úrade povedala, že to môže prísť aj o mesiac s ďalšou platbou. Ale teda uz prišli dnes. Stačí telefonicky overiť na UPSvR
@danielahamar mne pani na úrade povedala, že to môže prísť aj o mesiac s ďalšou platbou. Ale teda uz prišli dnes. Stačí telefonicky overiť na UPSvR
@lulu1321 akurát piplo

@pajka7 moje dávalo