icon

Je rozdiel v dlžke a výške materského príspevku ak som slobodná alebo vydatá?

dorotik
28. jún 2018

Ah

lubik87
•
28. jún 2018

Ak sa zaujímate o výšku tak je rovnaká tak či tak

dorotik
autor
•
28. jún 2018

@lubik87 Ďakujem za reakciu, z nejakého dôvodu nezobrazilo príspevok, ktorý som napísala ale len "ah" :D. Chcela som vedieť, či to nejako ovplyvňuje výšku a dĺžku poberania materskej ale už sa mi podarilo vygoogliť, že sa to vzťahuje len na "osamelých rodičov".

lubik87
•
28. jún 2018

@dorotik tak tak :D haha no aj to ah vystihuje výšku md :D

dorotik
autor
•
28. jún 2018

@lubik87 tiež som so povedala :D

dadanu5
•
28. jún 2018

Materskú neovplyvní ale ak sa zoberiete tak počas rodicaku si manžel môže uplatniť daňový bonus aj na manželku nie len na deti a ked neplanujes mat iny príjem sú to fajn peniazky

ukulela
•
28. jún 2018

@lubik87 ale vsak vyska materskej je celkom OK (pokial sa jedna o priemerny plat - ak nadstandardny, tak jasne, je rozdiel dostat maximalku, ktora je nejako okolo 900 tisim, a nejale 3 litre 🙂
Inac sa teraz vyska materskej priblizuje zakladnemu platu cistemu bez odmien ...

lubik87
•
28. jún 2018

@ukulela to áno ale len 6 mesiacov 🙂 už teraz som zvedavá ako vyfungujem keď budem mať o takmer 300€ menej o mesiac ...

dorotik
autor
•
28. jún 2018

@ukulela Ja som zial SZCO, cize dostanem tak o 400 eur menej ako mam prijem.

ukulela
•
29. jún 2018

... tak ale materska tiez zalezi od vysky odvodov. jasne, ze by si zeny zasluzili, ale nemozme cakat, ze sa budu peniaze rozdavat. co sa tykla vysky rodicaku - tiez som nespokojna. stat by mal doslednejsie zohladnovat, ktzo do systemu viac prispieva - a ten by mohol aj viac dostavat. nie rovnako, ako ten, co za cely zivot neprispel (pokial to nie su objektivne priciny, ako invalidita a pod)

dorotik
autor
•
29. jún 2018

@ukulela To je samozrejme jasne, no odvody pre SZCO su nastavene likvidacne a predsalen clovel, ktory si sam vytvara pracu a zivi sa ma pre tuto spolocnost istu hodnotu ktora by sa mohla ocenit 🙂.

evittam
•
29. jún 2018

@lubik87 MD trva 34tyzdnov t.j.238 dni t.j.8.5mesiaca.

evittam
•
Autor odpoveď zmazal
•