icon

Je rozdiel v dlžke a výške materského príspevku ak som slobodná alebo vydatá?

dorotik
28. jún 2018

Ah

lubik87
28. jún 2018

Ak sa zaujímate o výšku tak je rovnaká tak či tak

dorotik
autor
28. jún 2018

@lubik87 Ďakujem za reakciu, z nejakého dôvodu nezobrazilo príspevok, ktorý som napísala ale len "ah" :D. Chcela som vedieť, či to nejako ovplyvňuje výšku a dĺžku poberania materskej ale už sa mi podarilo vygoogliť, že sa to vzťahuje len na "osamelých rodičov".

lubik87
28. jún 2018

@dorotik tak tak :D haha no aj to ah vystihuje výšku md :D

dorotik
autor
28. jún 2018

@lubik87 tiež som so povedala :D

dadanu5
28. jún 2018

Materskú neovplyvní ale ak sa zoberiete tak počas rodicaku si manžel môže uplatniť daňový bonus aj na manželku nie len na deti a ked neplanujes mat iny príjem sú to fajn peniazky

ukulela
28. jún 2018

@lubik87 ale vsak vyska materskej je celkom OK (pokial sa jedna o priemerny plat - ak nadstandardny, tak jasne, je rozdiel dostat maximalku, ktora je nejako okolo 900 tisim, a nejale 3 litre 🙂
Inac sa teraz vyska materskej priblizuje zakladnemu platu cistemu bez odmien ...

lubik87
28. jún 2018

@ukulela to áno ale len 6 mesiacov 🙂 už teraz som zvedavá ako vyfungujem keď budem mať o takmer 300€ menej o mesiac ...

dorotik
autor
28. jún 2018

@ukulela Ja som zial SZCO, cize dostanem tak o 400 eur menej ako mam prijem.

ukulela
29. jún 2018

... tak ale materska tiez zalezi od vysky odvodov. jasne, ze by si zeny zasluzili, ale nemozme cakat, ze sa budu peniaze rozdavat. co sa tykla vysky rodicaku - tiez som nespokojna. stat by mal doslednejsie zohladnovat, ktzo do systemu viac prispieva - a ten by mohol aj viac dostavat. nie rovnako, ako ten, co za cely zivot neprispel (pokial to nie su objektivne priciny, ako invalidita a pod)

dorotik
autor
29. jún 2018

@ukulela To je samozrejme jasne, no odvody pre SZCO su nastavene likvidacne a predsalen clovel, ktory si sam vytvara pracu a zivi sa ma pre tuto spolocnost istu hodnotu ktora by sa mohla ocenit 🙂.

evittam
29. jún 2018

@lubik87 MD trva 34tyzdnov t.j.238 dni t.j.8.5mesiaca.

evittam
Autor odpoveď zmazal