Je výhodnejšie dobrovoľné poistenie alebo zamestnanie?
1. apr 2014
Ahojte. Rozmyslam, ako si pomoct v situacii, v ktorej som
Otehotnela som az po skonceni TPP. Som len v nejakom 3 tt. ROzmyslam nad dvoma moznostami:
1. Prihlasit sa na DNP z maxima a hodit sa na PN... Potom by mi materska vychadzala cez 750 Eur, ak sa nemylim. Samozrejme, ak vsetko pojde hladko.
2. Zamestnat sa a hodit sa na PN. Potom by sa mi ratal zaklad z minuleho roka... To by mi materska vychadzala cca 700 Eur, kedze som mala dobry plat.
Je to tak, alebo sa mylim... ak niekto vie, poradte mi. Dakujem velmi pekne a pekny den kocky.
to uz nestihas,berie sa prijem za minuly rok

ahoj......to DNP myslíš ako dobrovolné nemocenské poistenie??? ak ano, tak potom neviem či to vyplácanie PN z DNP nie je podmienené tým, že ho musíš platiť minimálne rok pred PN alebo pred materskou...ak ano v tomto prípade by si nemala nárok na výplatu, kedže by si si to začala platiť len teraz (ale neviem iste či toto ešte platí, takto to bolo v minulosti)
výpočet denného vym. základu pre výpočet PN by sa ti asi nepočítal z minulého roku. tam sú tiež iné podmienky, podla mňa by sa Ti počítal len od nového zamestnania, za dobu od nástupu do zamestnania do doby, kedy odídeš na PN-ku...takže tu by si musela mať dobrý nástupný plat, aby si mala takú vysokú PN-KU.