Kam poslať žiadosť o posielanie rodičovského na iný účet?

efulkaa
5. máj 2014

Chcem si založiť nový účet a ten na ktorý mi chodí rodič. Príspevok zrušiť... Neviete mi prosím poradiť kam mám napísať žiadosť s novým číslom úctu, na ktorý chcem dostavať príspevok? Ďakujem za rady.

lalinko2010
5. máj 2014

Vieš kde si vybavovala rodičovský príspevok? na úrade práce, sociálnych vecí a rodina, oddelanie štátnych sociálnych dávok. takže tam pošleš žiadosť a prípadne pôjdeš osobne.

zutera
5. máj 2014

Já jsem rušila učet minulí měsíc,odcházela jsem z CSOB a ted momentálně máme jeden společný učet ve slovenské z manželem,šla jsem na UPSVR v místě bydliště a beze všeho mě to změnili.Oni k tomu mají příslušné tlačivo

angua27
5. máj 2014

tiež som svojho času menila účet. spravila som si prechádzku na miestne príslušný úrad práce, soc vecí a rodiny a priamo na mieste som požiadala o zmenu. prebehlo to bez problémov.

margarita
5. máj 2014

oni to nezvladaju mailom, musis ist osobne a vypisat si tlacivo, tiez ma z toho skoro rachlo, ale je to tak....socializmus v praxi 🙂

fidorka7
5. máj 2014

margarita tu nejde o socializmus, ako ty píšeš, si predstav že nejaký chytrák v Tvojom mene nahlási zmenu účtu a nechá si Tvoj rodičovský príspevok zasielať na svoj účet, kľudne to môže spraviť otec dieťaťa s ktorým sa matka práve rozvádza. Páčilo by sa Ti to? To by tu ešte len potom bolo blbých rečí na blbých úradníkov, že? 😉
To čo sa Tebe zdá ako byrokracia je vlastne Tvoja poistka, ochrana Tvojich peňazí určených na zabezpečenie potrieb Tvojho dieťaťa.
Prosím, vyhni sa konštatovaniu, čo "zvládame alebo nezvládame" mailom, najmä keď to zákon neumožňuje. denne mi chodí množstvo emailov s adresou napr. jahoda@gmail.com a pod, to by to dopadlo rešpektovať všetko čo príde anonymne na úrad.

skuste1983
5. máj 2014

Presne ako píšu baby. Pôjdeš osobne na UPSVaR, povieš, že chceš zmeniť účet. Overia si Tvoje meno, adresu (bez OP nechoď 🙂 ) a nadiktuješ im svoje číslo účtu 🙂. Vybavovala som minulý pondelok 🙂

madz
12. apr 2017

Tiež som si našla inštrukcie na koníku, zašla na UPSVaR, trvalo to 5 minút, dotyčná osoba bola veľmi ústretová a milá, čo kvitujem...účet zmenený🙂

maciatkolulu
12. apr 2017

@margarita snad srandujes? Taketo veci sa samozrejme mailom neriesia... to nie je socializmus, ale ochrana tvojich penazi. Nerozumiem preco sa stale musia ludia, co zjavne "prd makovy" vedia navazat do "tetusiek"na uradoch, raz v banke, raz na socialke, raz tam, raz hentam, a pritom v tomto pripade staci pouzit"zdravy sedliacky rozum" a vies, ze sa nejedna o byrokraciu, ale o ochranu.....

margarita
12. apr 2017

@maciatkolulu
ocenujem, ze mas cas a starost riesit moj takmer 3 roky stary prispevok,
pre mna to nie je ochrana o nic vacsia, ako co ak niekto odcudzi moj obciansky a pride v mojom mene na ten isty urad a necha si posielat "moje" peniaze na svoj ucet, tak to uz vidim, kolko ludi sa ulakomi na tych par sto euri, aby mi kvoli tomu hackli moj trapny mail atd.

ale ja viem podla Teba "prd makovy",
tak mi ale vysvetli potom napr. to, preco na UPSVAre v Ba, kde som nedavno bola osobne, vyvolavaci listkovy system obsluhovali 2, slovom dvaja, pracovnici uradu.
Na moju pocudovanu otazku, ved si to ludia vedia stlacit a vytlacit sami predsa, odpovedali, ze niektori to moc rychlo trhaju, a potom sa to zasekava...tak tam oni dvaja radsej stoja, tomu ja hovorim efektivita statnej spravy,
naco je v sukromnej firme jeden clovek, tam si stat kupi stroj a k nemu aj dvoch zamestnancov...vies, taketo zazitky, aj horsie, mam ja z kazdej navstevy "uradu"/
alebo preco sa ina teta predomnou v pracovnej dobe zamykala v svojej prazdnej kancelarii s gulou vonku, fakt tiez netusim....

maciatkolulu
12. apr 2017

@margarita tak si tam podaj prihlasku a skus pracovat na ich mieste.... podla mna ked je raz dane, ze sa ma v danej veci postupovat, tak ako sa ma, tak asi to nebude ziadna "tetuska" menit, lebo vsak je to lahsie pre hentu, alebo hentoho.... Raz je to tak, tak je to tak, treba sa zdvihnut a ist si nechat trhat listocky😅 Proste su situacie, kde naozaj moze ex partner napriklad robit problemy a vela inych problemov. Ty si zadavas zmeny trvalych prikazov napriklad v banke cez mail? Myslis, zeby ti to akceptovali?

margarita
12. apr 2017

@maciatkolulu
ano, pisala som, ze je to asi mozne zneuzit, ale rovnako ako mail sa da zneuzit aj obciansky, ci nie?

nie, na to mam internetbanking.
nemam cas zbytocne behat do banky za prepazku.

dakujem, ja pracujem v skolstve a tam je rozhodne porovnatelny plat, ale nesporne vacsia zabava...ja by som sa na urade uhryzla do tyzdna 😉

margarita
12. apr 2017

este jedna skusenost, k ziadosti o rodic.prispevok pre svoje tusim stvrte dieta, som mala prilozit aj rozhodnutie o pober.materskeho. ved jasne, ale kopirka u nas ani na urade uz otvorena nebude, tak ja to naskenovala a vytlacila si to doma, zospinkovala a nabehla.

teta uradnicka mi to pekne odspinkovala a zakladala do spisu, tak som sa jej ospravedlnovala, ze som jej to chcela ulahcit, nech sa tie 3 strany nerozsypu, a ona ze nie, ze ved dobre, ale oni to vraj musia naskenovat do systemu, takze kvoli tomu to odstranuje.

tak ja vazne nepochopim, preco rovno nepoziadaju obcianky, aby im to poslali maliom, co ma dnes kadektory magor polonegramotny pomaly uz aj v mobile, ale ja to tu skenujem, tlacim, nosim, a oni to zase oskenuju...no toto je pre mna ako v Hlave XXII.

vazim si pracu vsetkych slusnych ludi, ale niekedy nechapem zmysel tohoto systemu.
to je cele.

fidorka7
13. apr 2017

@margarita no keď si taká dokonale múdra, tak ti odporúčam naštdovať si, že môžeš všetky žiadosti zasielať na úrad už elektronickým podaním so zaručeným elektronickým podpisom. A vôbec nemusíš chodiť na úrad a trhať si nejaké lístočky... A nie, na úradoch nemáme porovnateľné platy, sú totiž oveľa nižšie, nakoľko nemáme čas štrajkovať ako vy a vydierať cez deti... Odporúčam Ti pozrieť si platové tabuľky v zákone o štátnej službe, platová trieda 5 a 6, lebo vyššie bežní zamestnanci na úrade nemajú. A my nemáme dva mesiace prázdnin, ani jesenné, ani zimné, ani jarné, veľkonočné, polročné ani uhoľné či chrípkové, vieš? Mám 25 dní riadnej dovolenky a to je všetko. Denne blinkáme a musíme dodržať stanovený služobný čas, čiže v stredu sme do piatej, v piatok do druhej a ostatné dni do tretej, čo sú moje kamošky učiteľky už dávno doma /niekedy aj o pol jednej takže neporovnávaj neporovnateľné a buď rada, že sa zabávaš tam kde sa zabávaš. U nás sa veľmi nie je na čom smiať, ani klienti tvojho typu nám veľmi nedávajú dôvod na úsmev.

margarita
13. apr 2017

@fidorka7
hej, ak si Ty frustrovana zakomplexovana tam, kde si, a nepaci sa Ti to, preco teda nejdes ku nam do skolstva, ked je to take "terno" ako pises...inak ziaden z mojich kolegov v Ba ucitel o pol jednej doma nie je, to Ti mozem zarucit, mozno v nejakej malotriedke v Hornej Dolnej, ale tu nie.

a ja som nestrajkovala, bola som vtedy na Rodicovskej dovolenke, ale nevadi...

margarita
13. apr 2017

a dokonale mudra nie som, podotykam, ze v case, ked som pisala, co som pisala, sa este len robil tender na tie elektronicke podpisy, takze som to rozhodne este vyuzit nemala sancu...

ja sa nemam preco hadat, ako su divni uradnici, su aj divni ucitelia, lekari, policajti, knazi barskto, len nechapem preco clovek ma hned potrebu branit cely svoj "stav", ked je on ok a robi najlepsie ako vie.

to je statistika, ze vsade su aj normalni, aj debili.
ci nie?

fidorka7
14. apr 2017

@margarita hej, len ja na základe jednej zlej skúsenosti s učiteľkou v škole nepíšem ironicky o !tetuškách v škole" ktoré nič nevedia, ničomu nerozumejú a neovládajú základné technolódie, takže nezovšeobecňujem, že všetky ste nahovno.. tak sa riaď tým, čo si napísala vyššie, že i tam i tam sa nájdu ľudia z každej skupiny, ok?
A frustrovaná naozaj nie som, prečo som neodišla? - No vieš, niekoho môže jeho práca i baviť a to potom vyváži aj to, že je menej zaplatená napríklad ale tomu ty asi nerozumieš.

margarita
14. apr 2017

@fidorka7
moje zle skusenosti s uradnickami by vydali uz aj na cely roman,
mam to stastie, ze som niekolkokrat menila pracu, porodila 4 deti, stavali sme dom, takze mam uradov od Socialky az po potvrdenie na kolaudaciu od hasicov za cely doterajsi zivot dost.

mna tiez praca bavila a bude bavit, a nemam dojem, ze by si ucitelia zili nad pomery, keby to tak bolo, hura vsetci do skolstva.

a uz uplne posledny komentar, lebo sme dost odbocili od temy>
mne naozaj v tom case viac zalezalo na tom, moct to urobit rychlo cez mail, nez aby som tu riesila, ci sa to da potecialne zneuzit, a kto uz len na svete ma moj podpisovy vzor atd,
ako sa vravi <> Vsetci na svete chcu len vase dobro. Nenechajte si ho vziat.
🙂

mrzi ma, ak Ta niektore moje ironicky ladene komenty sa dotkli, mam taky styl vyjadrovania, asi som to pochytila od studentov, ale skor som sa taka uz narodila, tak prepac.
\
uz sem neprispejem ani omylom, ani v ziadnej inej teme sa do ziadnych tetusiek navazat nebudem, cestne pionierske...

rik01lulaka
14. apr 2017

Menila som minulý týždeň...prišla som, povedala čo a za 5 minút som išla preč 🙂

zed007
23. máj 2020

Už sa dá zmena účtu podať aj elektronicky: https://www.employment.gov.sk/sk/formulare-ziad... - samozrejme treba mať občiansky preukaz s čipom (prístup na Slovensko.sk) a vybavený elektronický podpis.